Koray Edemen'den 'yanlış ve ahlaksız adım' iddiasına yanıt

Koray Edemen'den 'yanlış ve ahlaksız adım' iddiasına yanıt

Kayakapı Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler, Neon Tours ve Key Tours markaları ile ABD’de tur operatörlüğü yapan ve Kapadokya’da Ariana Lodge Hotel’i işleten Koray Edemen’in, Kayakapı Premium Caves ismini kullanarak Google’da reklam yaptığını belirterek bunu yanlış ve ahlaksız bir adım olarak’ değerlendirmesinin ardından, Koray Edeman’dan Dinler’e yanıt geldi.


Koray Edemen, Yakup Dinler’in suçlamalarına 14 maddelik bir açıklama ile yanıt verdi. Google reklamında ‘Kayakapi Premium Caves’ ismini kullanmadıklarını ileri süren Edeman, kullanılan anahtar kelimenin Cave Hotel Cappadocia, yapılan sorgulamanın ise ‘Kayakapi Cave Hotel Cappadocia’ olarak yapıldığını söyledi.

Edemen’in açıklamasının tamamı şöyle:

1-) Google Adwords, reklam kampanyaları icin Google değişik keyword önerileri sunar bunları kullanarak reklam tetikleyebilirsiniz. Bunu herhangi bir bilinen kanuni kısıtlaması yoktur.

2-) Bu yazıda okurlara öğretilmeye calısılan tekniklerin disinde keywordler, partial, whole vb sekilde kullanma imkanı da vardır. Yukarda bahsi gecen Google search icin Keyword “Cave Hotel Cappadocia” dir.

ilhili_dinler

3-) Yakup Dinler’in bahsi gecen otelin ismi ve tescilli olduğu (varsa) markası “Kayakapi Premium Caves” dir, Kayakapı ise Ürgüp icinde bir mahalledir. Yukardaki Google searchde böyle bir sorgulama yoktur. Sorgulama “Kayakapi Cave Hotel Cappadocia”

4-) Bizlerin Grup altındaki tüm firma ve markalarımıza Türkiye içinde ve dışındaki çeşitli firmalar tarafından firma isimlerimiz kullanılarak Google Adwords ilanı verilir, bu durumdan kısmen korunmanın çaresi kendi branding kampanyası yapmaktır.

5-) Yakup Dinler yine kendi iştirakleri olan “Royal Balloon” keyword Google Search ederse onlarca Yurt ici ve Yurt disi firmanın ilanını görecektir. (Getyourguide , Tripadvisor vs )

6-) Bahsedildiği gibi konuk Kayakapı Travelocity yazsa idi muhtemelen Travelocity reklamı karsısına çıkacaktır zira Expedia grubunun yıllık Google Adwords bütçesi iki (2) Milyar dolara yakindir.

7-) Konukların doğal olarak beklenen davranışı Travelocity icinde arama yapmasıdır ki burada Google adwords ilanları gözükmez.

8-) Muhtemel Google areyicisinin aramak ve rezervasyon yapmak istediği Kayakapı Premium Cave ise, yanlış otelin web sayfasına gelidigili fark eden Google areyicisi hemen sayfayı terk eder.

9-) Burada Yakup Dinleri rahatsız eden, konukların sayfayı terk etmeyip bölgede alternatif tesislerin olduğunu fark etme ihtimalidir.

10-) Ariana Sustainable Luxury Lodge Small Luxury Hotel zincirin tek Cappadocia otelidir, dolayısı ile kategori ve fiyat farki olan iki tesisin konuklarının birbirine geçişi çok nadir olur.

11-) Yakup Dinlerin dun geç saatlerde şahsıma yazdığı ahlak disi ve tehditkar yazıları icin Hukuk departmanımız gerekli calışmayı baslatmıştır.

12-) Bu vesile ile burada başka bir konuyuda paylaşmak isterim: son New York Times Travel Show da bir kez daha tanık olduğumuz üzere Cappadocia bölge tartımı icin geldigi fuarlarda etik olmayarak kendi hotel, acente ve balon firmaların tanıtımına öncelik gösterdiğini ben ve çeşitli meslektaşlarım maalesef tanık oluyoruz, bu fuarlarda artık esas temsil ettigi bölgeyi tanıtmaya kendisini davet ediyorum.



Bu Haber 10.08.2019 - 09:45:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.