Konaklama sektöründen depremzedelerle ilgili bir adım daha

Konaklama sektöründen depremzedelerle ilgili bir adım daha

TÜROFED, 9 bin 450 otel odasının depremzedelere ayrıldığını duyururken TÜROB, üye otellere ‘Çok önemli/acil’ koduyla depremzedelere kapasite ayrılması konusunda çağrıda bulundu.


Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10’dan fazla şehirde yıkıma neden olan depremlerin ardından turizm sektör temsilcileri harekete geçti. Sektör örgütleri, bir yandan otellere depremzedeler için kapasite ayrılması çağrısında bulunurken binlerce odanın depremzedelere tahsis edildiğini duyurdu.

Sururi Çorabatır: 9 bin 450 oda hazır

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen afetzedeler için harekete geçti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un koordinasyonunda tüm Türkiye’ye yayılan 17 bölge derneği ile harekete geçen TÜROFED, kısa sürede 9 bin 450 otel odasını gelecek talepler karşısında hazırladı.

Yaşanan afet karşısında çok üzgün olduklarını dile getiren TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır, “TÜROFED olarak 17 üye derneğimizle kısa sürede bir araya gelerek neler yapabileceğimizi konuştuk. Hemen konaklama sorunu için çare üretmeye karar verdik. 9450 odamızı gelecek talep doğrultusunda hazır bulunduruyoruz. Hatta Bodrum, Kapadokya, Diyarbakır ve Gaziantep’te bulunan üye derneklerimiz ilk misafirlerini ağırlamaya başladı” dedi.

TÜROB’tan çağrı

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) ise ’Çok önemli/acil’ koduyla bir genelge yayınlayarak, üye otellere belli kapasitedeki oda sayısını 30 günlüğüne depremden etkilenen vatandaşlar için tahsis etmesi çağrısında bulundu.

TÜROB’tan yapılan açıklamada, “Yaşanan zorlu koşullar göz önüne alınarak, Üyelerimizin otellerinde belli bir kapasitedeki oda sayısını, geçici barınma mekanları hazırlanıncaya kadar yaklaşık 30 gün süreyle depremden etkilenen vatandaşlarımızın kullanımı için tahsis etmelerini bekliyoruz. Destek sağlayan otellerin listesi ilgili kurumlarla (Cumhurbaşkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, AFAD) ayrıca paylaşılacaktır. Bu itibarla, depremzedeler için otellerinizden bu amaca yönelik tahsis edebileceğiniz oda sayısını “acil” olarak tarafımıza bildirmenizi rica eder, milletimizden esirgemeyeceğinizden emin olduğumuz destek, yardım severlik ve duyarlılık için bir kez daha teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi.



Bu Haber 07.02.2023 - 15:22:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.