Kilit Grup, Cumhuriyet’in 100. yaşını kutladı

Kilit Grup, Cumhuriyet’in 100. yaşını kutladı

Bu yıl 3. kez gerçekleştirilen Nirvana Cosmopolitan Cumhuriyet Etkinlikleri; spor, kültür, sanat ve müziğin kapsayıcılığına odaklanarak Cumhuriyetin 100. yıl coşkusunu birbirinden farklı organizasyonlar ile düzenlendi.


Kilit Grup, bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı büyük bir coşku ile kutladı. Etkinliğin ilk gününde; Cumhuriyet Bayramı Cosmos Turizmciler Kupası’nın Ödül Töreni ile misafirler ağırlandı. Turizm kupasının önde gelen isimlerinin bir araya geldiği törenin devamında ise misafirler, Nirvana Cosmopolitan Hotel’de Excel Bar DJ Performansı eşliğinde After Party ile müziğin eğlenceli ritmine tanıklık etti. Basketbol branşında final etabı serisinde Team Corendon galibiyeti ile kupa sahibi olurken, voleybol branşında ise Galeri kristal şampiyon olarak ödül almaya hak kazandı.

İlber Ortaylı Cumhuriyet’in 100 yıllık tarihini anlattı

Kilit Grup’un 27-29 Ekim’ de gerçekleştirdiği Cumhuriyet etkinliklerinin ikinci günü, Cosmos Theatre’da değerli isimleri bir araya getirdi.

Etkinlikte Türk tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı konuşmacı olarak yer alırken, elektro keman sanatçısı Ceren Aksan Mumcu, Sound of Cosmos Senfoni Orkestrası, Pop Sanatçısı  Ege & Orkestrası ile sahne aldı.  Düzenlenen programda İlber Ortaylı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıllık tarihini anlattı. Aynı zamanda TEV Antalya Dernek Başkanı Arzu Aslan Kartal ile birlikte, TEV'in başarılı bursiyer gençleri, LÖSEV’li çocuklar ve ebeveynleri etkinliklere katılım sağladı.

100 yıldır yanan Cumhuriyet ateşi simgelendi

Kilit Grup’un Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Cumhuriyet’in 100. yılına özel bir reklam filmi çalışması kapsamında; Antalya Valisi  Hulusi Şahin eşliğinde özel bir organizasyon düzenlendi. 28 Ekim'i 29 Ekim'e bağlayan gecede saat 00:00' da Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz, Chimaera Ateşi ile okunu yakarak ay yıldızlı bayrağı sembolize eden bir fırlatma gerçekleştirdi. Cumhuriyet ateşinin vatanda 100 yıldır yanmasını ve ilelebet bu ateşin var olacağını temsil eden etkinlik, Araştırmacı Yazar Hüseyin Çağlar İnce’nin Chimaera hikayesi anlatımı ile taçlandı.

Sunay Akın ile Cumhuriyet değerlerine bağlılık vurgulandı

Etkinliklerin final gününde; Sunay Akın ve Livaneli Orkestrası, Cumhuriyet'in 100. yılına özel edebiyat ve müziğin bir arada olduğu performans sergilemek üzere bir araya geldi.



Bu Haber 03.11.2023 - 09:58:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.