Kilit Global’den yeni açıklama: Kararlar bu yönde değil

Kilit Global’den yeni açıklama: Kararlar bu yönde değil
Kilit Global’in Tez Tour’un incoming şirketi Areles Turizm’e uyguladığı haciz işlemi işlemi sonrası ortaya çıkan gerilim, iki şirketin karşılıklı açıklamaları ile yükseliyor.


Kilit Global’in Alkan Turizm’den alacakları için Tez Tour’un incoming şirketi Areles Turizm’e haciz uygulaması sonrasında iki şirket arasındaki gerilim karşılıklı açıklamalarla yükseliyor. Areles Turizm’in “Alkan Turizm ile ilgimiz yok” açıklamasının ardından yeni bir açıklama yapan Kilit Global, Areles’in söz konusu şirketle organik bağı olduğunu öne süredü. Kilit Global’in açıklamasında, “Söz konusu kararlar yapılan işlemlerin hukuka uygun olduğunu açık bir şekilde teyit etmektedir. Areles firması kendisinin Alkan A.Ş. firması bir ilgisinin olmadığını iddia etse de maalesef yukarıda bahsi geçen kararlar bu yönde değildir.” denildi.

Kilit Global’in konuya ilişkin son açıklaması şöyle:

Şirketimiz tarafından Areles firmasına yapılan hacze karşı (18.10.2021 tarihinde turizmguncel.com adresinde yayınlanan) ilgili firma tarafından yapılan usulsüz ve hukuki temeli olmayan açıklamalara karşı cevap verme zarureti hasıl olmuştur.

Şirketimiz 2015-2019 yılları arasında Alkan Turizm İşletmeleri A.Ş.‘nin İflas Erteleme Sürecinde olması nedeniyle Mahkemece Atanan Kayyum heyetinin gözetim, denetim ve onayı doğrultusunda iş birliği yaparak faaliyette bulunmuştur. Yapılan tüm faaliyet ve işlemler ilgili mahkeme tarafından atanan kayyumların onayı ile gerçekleştirilmiştir. Alkan A.Ş., şirketimiz ile gerçekleştirmiş olduğu ticari faaliyetten kaynaklanan borçlarının ödenmemesi üzerine söz konusu şirket ile 2020 yılında işbirliğimiz sonlandırılmış ve Alkan A.Ş den ve Tez Tour’dan olan alacaklarımızın tahsili için gerekli yasal takibata başlanılmıştır.

Areles firması tarafından yapılan basın açıklamasında özetle; şirketimiz tarafından yapılan haciz işleminin herhangi bir karara dayanmadığı ve hukuka aykırı olduğu, sözde verilen tedbir kararına rağmen haciz yapıldığı, şirketlerinin Alkan Grup Turizm İşletmeleri A.Ş. ve Tez Tur ile bir ilgisi olmadığı, devam eden davalara delil yaratılmak için haciz işlemi yapıldığı basın açıklamasında açık bir şekilde dile getirilmiştir. Areles firması tarafından ileri sürülen iddialar soyutluktan öteye gitmemekle birlikte, söz konusu iddialara karşı cevaplarımızı aşağıda detayları olarak sayın kamuoyuna sunulmuştur.

Areles firması her ne kadar şirketimiz tarafından yapılan haciz işlemlerinin herhangi bir karara dayanmadığını, hukuka aykırı olduğunu iddia etse de söz konusu haciz işlemleri Areles firması aleyhine sonuçlanan Antalya 1. İcra Hukuk Mahkemesinin 2021/545 E. ve 2021/583 Karar ile Antalya 3. İcra Hukuk Mahkemesinin 2021/551 Esas ve 2021/762 Karar sayılı ilamlarına dayanmaktadır. Söz konusu kararlar yapılan işlemlerin hukuka uygun olduğunu açık bir şekilde teyit etmektedir. Areles firması kendisinin Alkan A.Ş. firması bir ilgisinin olmadığını iddia etse de maalesef yukarıda bahsi geçen kararlar bu yönde değildir.

Areles firması iddialarında sınırı aşarak sözde yapılan haciz işlemlerinin devam eden davalara delil olması için yapıldığını beyan etmiştir. Şirketimiz yargı kararları doğrultusunda kesinleşmiş olan alacağının tahsili için işlemlere devam etmektedir ve sonuna kadar etmeye de devam edecektir. Yapılan bu açıklamaya karşı yasal yollara başvurulacağını da ayrıca bildirmek isteriz.

30.06.2020 tarihli Turizm Güncel haber sitesinde yer alan “Kilit Global-Tez Tour olayının perde arkasında ne var?” başlıklı haberde belirtildiği üzere Tez-Tour ayrılan eski bazı üst düzey isimlerle Antalya da kendi incoming şirketini kurmaya hazırlandığı açıklanmıştır. Yine 02.07.2020 tarihli Turizm Güncel Haber sitesinde yer alan “Tez-Tour Türkiyede kendi incoming şirketini Kurdu “başlıklı haberde Tez Tour Şirketinin isim yer almasa da Türkiye de kendi incoming şirketini kurduğu kamu oyuna duyurulmuştur. Yapılan bu açıklamalardan sonra Tez Tour firması, Alkan firma çalışanları ile 2020 turizm sezonunda Trol Tur. San. ve Tic. A.Ş. firması üzerinden çalışmalarına devam etmiş ve daha sonra bu şirketi bırakarak Areles firması üzerinden 2021 turizm sezonunda işlemlerine devam etmişlerdir. Sayın kamuoyu da ileri ki tarihlerde net bir şekilde görecektir ki Tez Tour firması 2021 yılında incoming firması olarak faaliyet gösterdiği Areles firmasının faaliyetlerine son verecek ve yeni bir tüzel kişilik ile yoluna devam edecektir. Sayın kamuoyuna açık bir şekilde bildirmek isteriz ki şirketimiz kurulan ve kurulacak tüm şirketlerden alacağının son kuruşuna kadar peşinde olup, gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışında alacağının tahsili için tüm hukuki yollara başvuracağının da ayrıca bildirmek isteriz.”

Saygılarımızla.



Bu Haber 20.10.2021 - 19:33:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Arif arif 21.10.2021 - 11:41

    Ee allahın sopası yok ki,hep siz mi kul hakkı yiyeceksiniz biraz da sizin işciden çaldığınız alın terinin hakkını ödemeniz gerekli. Ben zamanında işcinin parasını veriyorum değil acaba işcinin hak ettiğini veriyor muyum demediğiniz sürece bu hak sizden çıkacak. Hoş anlayabilene tabi.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.