Kervansaray Holding'e 'şirketin içini boşalttı' suçlaması

Kervansaray Holding'e 'şirketin içini boşalttı' suçlaması
Yakın İzleme Pazarında (Olağan dışı hareketlerde bulunan şirketlerin takip edildiği pazar) olan Kervansaray Yatırım Holdingin'in hisse sahipleri, şirket aleyhine yeni bir fesih davası açtı.


Bünyesinde Kervansaray Bodrum, Bursa Kervansaray Termal, Kervansaray Lara, Kervansaray Uludağ ve Kervansaray Kundu gibi tsisleri de barındıran Kervansaray Yatırım Holding'in hissedarları, şirketin feshi için yeni bir dava açtı.

Borsa Gündem'in özel haberine göre, babası Ertan Sayılgan ve kardeşi Selim Sayılgan’ı şirketten gönderip, yönetim kurulu başkanlığı koltuğuna oturan büyük ortak Zeynep Tümer’in verdiği sözleri tutmadığını öne süren yatırımcılar şirket aleyhine yeni bir fesih davası açtı.

16. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ’NDE DAVA AÇILDI

151 yatırımcı adına 4 Eylül 2018’de Çağlayan’da 16. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne verilen dava dilekçesinde yer alan 28 suçlama arasında; şirketin borsaya açılmış olmasına rağmen hala aile şirketi mantığı ile yönetildiği; çoğunluk hissedarları tarafından usulsüzlük ve yolsuzlar yapıldığı; şirketin mal varlığı ve parasının şahsi amaçlar için kullandığı, giderlerin abartılarak kârın düşük gösterilip son 5 yıldır bilançoda yapılan hilelerle sürekli zarar yazıldığı; otel gelirlerinin şirkete ait banka hesaplarında tutulması gerekirken kayıt altına alınmadan başka hesaplara aktarıldığı, bu yolla şirketin içinin boşaltıldığı; şirket gelirleri ve kullanılan kredilerin eski yönetim kurulu başkanı Selim Sayılgan tarafından farklı yere aktarıldığı, aynı yöntemin ablası Zeynep Tümer döneminde de devam ettiği iddiaları yer aldı.

USULSÜZ BORÇ, AVANS VERME, GAYRİMENKULÜ GİZLEME

Dilekçede şirket ortaklarına, aile fertlerine, yönetime yakın isimlere Holding’in kasasından faizsiz borçlar, usulsüz avanslar verildiği ancak karşılıkları tahsil edilmeyerek Kervansaray’ın zarara uğratıldığı, bu uygulamanın halen sürdüğü belirtildi.

Ayrıca birçok gayrimenkulün gizlendiği de öne sürüldü.

70 TAŞINMAZIN AKİBETİ BİLİNMİYOR, ANA BORÇ BÜYÜK

Dava dilekçesine giren ifadeye göre, Kervansaray Yatırım Holding varlıklarında bulunan ve ekspertiz raporlarındaki değeri 144.815.424 TL olan 70 taşınmazın tapusu bağımsız denetim kurumlarından kaçırıldı. “Akibetleri bilinmiyor” denildi.

Kervansaray’ın kurucusu ve eski yönetim kurulu başkanı Ertan Sayılgan’ın da şirket gelirini illegal yollarla şirket dışına aktardığının tespit ve ihtar edildiği bilgisinin de paylaşıldığı dilekçede davalı şirketin vadesi geçmiş olup ödenmeyen ve icra takibine başlanmış olarak toplam 73.054.759 Euro + 2.088.568 USD + 75.843.855 TL faiz hariç ana borcu bulunduğu anlatıldı.

Şirketin öz kaynakları yeterli olduğu halde, usulsüz şekilde borçlandırılarak büyük bir faiz yükü altına sokulduğu, kur farkı nedeniyle de büyük bir zararın oluşmasına sebebiyet verildiği ifade edildi.

DEĞERİNİN ÇOK ALTINDA SATILAN OTELLER

Vadesi gelen borçların ödenmediği için şirket aleyhine birçok icra takibinin başlatıldığını söyleyen yatırımcılar, kıymetli taşınmazların ve otellerin değerlerinin çok altında satışa çıkarılarak, bağlantılı oldukları şirketlere peşkeş çekilmek istendiğini ileri sürdü. Haberin devamı>>>


Bu Haber 24.09.2018 - 18:29:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.