Kemale Haciyeva: Talep var ama otelimizde oda yok

Kemale Haciyeva: Talep var ama otelimizde oda yok

Mylome Luxury Hotel & Resort Satış Pazarlama Direktörü Kemale Haciyeva, misafir talebinin olduğunu ancak otellerinde yer olmadığını söyledi.


Mylome Luxury Hotel & Resort’ün yaptığı pazarlama faaliyetleri hakkında bilgi veren tesisin satış ve pazarlama direktörü Kemale Haciyeva Google’da Alanya kelimesinin önüne geçtiklerini ifade etti.

“Google trendde Alanya kelimesinin önüne geçtik”

Dijital marketing anlamında ciddi yatırımlar yaptıklarını da belirten Haciyeva “Mylome Luxury Hotel Resort Hotel olarak Google trendde Alanya kelimesinin önüne geçmiş durumdayız. Her hizmeti ile Alanya’ya değer katan otelimiz, dijital pazarlamada da fark yaratıyor. Özellikle, Google Ads ve Yandex , video içerik, sosyal medya, Youtube gibi platformlarda otelimizi en iyi şekilde tanıtıyoruz. Dijital marketing ile talebi kendimiz yaratıyoruz. Çok detaylı çalışıyoruz. Aylık bazda sayfamıza gelen portföyü, misafir segmentini, misafirin sayfada kalma süresine kadar rapor edip ölçümleyebiliyoruz. Web sayfamıza Aylık bazda 78 bin bandında hedeflediğimiz ülkelerden yeni trafik çekiyoruz. Bu trafikte misafir hangi periyotlara bakıyor hangi tarihleri daha çok tercih ediyor bunu da ölçümleyebiliyoruz. Bu konuda tabi ki bizim için misafir segmentinin hangi yönde olduğunu ve misafirin hangi pazarlardan Mylome’a tercih ettiğini analiz ediyoruz.” dedi.

“Misafirlerimizin uzatma talebini bile karşılayamıyoruz”

Bu yıl çok yoğun bir misafir talebi olduğuna dikkat çeken Kemale Haciyeva, otelde şu anda talebe yanıt verecek boş oda olmadığını kaydeti. Haciyeva “Yaptığımız çalışmalar ile hedeflediğimiz ülkelerden beklentimizi karşıladık. 2023 yılında tüm pazarlarda var olmayı düşünüyoruz. Çünkü misafirlerimiz erken rezervasyon yaptırmazsa sezon içerisinde oda dahi bulamayacaklarını biliyorlar. Hizmet ve servisimizle memnun ettiğimiz misafirlerin uzatma talebini bile karşılayamıyoruz. Mylome Luxury Hotel Resort Hotel’de çok güzel şeyler oluyor.” diye konuştu.



Bu Haber 17.09.2022 - 11:50:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ucuza satarsaniz otelde yer olmaz

    Mehmet Mehmetoglu 18.09.2022 - 11:15

    Haberi okuduktan sonra aklıma ilk gelen, otelin kaça satıldığı! Otel yöneticilerinden ve sahiplerinden ricam, otel dolduğunda, satış & pazarlama müdürlerinin odalari kaça sattıklarını incelemeleri. Biliyorum, biraz zor ama, bazı kaynaklara bakarak tahmin yapabilirsiniz: Oda başı gelirde muadil rakiplerine karşı nerede olduklarını ölçmeleri. Uzun lafin kisasi:Otelin dolu olmasi, her zaman yüksek talepten değil, odalari ucuza sattığınızında isareti olabilir. Her zaman dolu otel, çabuk yıpranır ve daha sık tadilat ister. Dolayısı ile otelin dolu olmasi, hele, normalinden daha erken dolması, iyi değildir ve firsat kaçırdığınızı gösterir.

  • Tebrikler

    İsmet Mövenpick 18.09.2022 - 10:27

    Gayet başarılı bir sosyal medya, web sitesi var. Alanya bölgesinde böyle bir dijital pazarlama yapan otel neredeyse yok. Online reklama denk gelmedim ama bunları böyle yapan bir otel Online reklamı da iyi yapıyordur. Emeği geçen otel yönetimine teşekkür ederim.

  • Ajanslar ne kadar etik çalışıyor ve raporluyor

    Bahrican 17.09.2022 - 01:20

    Bir otelin destinasyon aramalarinin önüne geçmesi ancak global büyüklükte bir marka ise mümkün. Herkes dijital pazarlama uzmanı olduğu için hala sunun farkinda değil önce destinasyon aranır sonra o destinasyondaki oteller. Aylık 75bin trafikle Alanya'nin arama trendini geçmek mümkün değildir. Otel yöneticilerine ricam ajanslarınızın her dediğine inanmayin. Trafik ve reklam gösterimi gibi metriklerle kanmayın .Fake izlemeler, etkileşimler ile sosyal medyanızın çok iyi olduğuna inanmayın.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.