Kemal Şahin: Akdeniz'i fethettik

Kemal Şahin: Akdeniz'i fethettik

Şahinler Holding Başkanı Kemal Şahin, Avrupa pazarının Türkiye’ye yönelik ülkeyi Akdeniz çanağında birinciliğe taşıdığını belirterek “İspanya’yı alaşağı ederek Akdeniz’i fethettik” dedi.


Megasaray Hotels’i bünyesinde bulunduran Şahinler Holding Başkanı Kemal Şahin, Almanya’da düzenlenen dünyanın en büyük turizm fuarlarından ITB Berlin’e katıldı.

“İspanya’yı alaşağı ederek Akdeniz’i fethettik”

Tourism Today’de yer alan habere göre, Avrupa pazarının Türkiye’ye yönelik ilgisinin ülkeyi Akdeniz çanağında birinciliğe taşıdığını belirten Kemal Şahin, “İspanya’yı alaşağı ederek Akdeniz’i fethettik. Bu bölgede hakimiyet bizde. Almanya pazarı da artışta. 2022 ve 2023’e kıyasla büyümüş durumdayız. Bu sezon daha çok büyüyeceğiz. Rusya pazarını bilemiyorum ama Avrupa pazarının Türkiye’ye olan ilgisi artıyor. Turizm Bakanımızın koymuş olduğu hedefi de geçeceğimizi düşünüyorum. Yüzde 10’dan fazla büyüyeceğiz” dedi.

“Yüzde 50 doluluğa ulaşmış durumdayız”

Megasaray Hotels’in rezervasyonlarının iyi ilerlediğini dile getiren Kemal Şahin, “Şu anda yüzde 50’lilere ulaşmış durumdayız. Hemen hemen yarıdan fazlasını sattık. Fuarda görüşmüş olduğum diğer meslektaşlarım da satışların iyiye gittiğini yüzde 30’lara ulaşmış olduklarını söyledi. Ekside olan çok az. Dolayısıyla bu sezon turizmin iyi olacağını düşünüyorum. Yatırımlarımıza devam edelim. Bu bizim için çok önemli. Çünkü turizmin çok net bir geliri var. 54 milyar dolar gelir elde ettik geçen sezon. Bu sezon ise 60 milyar doların üzerine çıkacağımızı düşünüyorum. Ülkemiz için özellikle de hükümetimizin şu andaki programı için döviz girdisi çok önemli. Biz de otelciler olarak buna daha çok katkı sunacağız. Krizleri yok edeceğiz. Bu işin kumandanı turizm ve turizm gelirleri” şeklinde konuştu.

“Kazandığımız paraları turizme yatıracağız”

Yatırımlara devam edeceklerini açıklayan Kemal Şahin, “Frene basmak yok. Kazandığımız paraları turizme yatıracağız. 2 sene içinde otellerimizi 1’den 5’e çıkardık. Büyümeye devam edeceğiz. Planladığımız bir destinasyon var. Fırsatları da kovalıyoruz. Hedefimiz kaynakları ülkemize doğru akıtmak” ifadelerinde bulundu.



Bu Haber 14.03.2024 - 09:01:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • İspanya bizi kıskanıyor.

    Seyit kayım 15.03.2024 - 01:30

    Kemal Şahin'in Akdeniz'de turizm alanında elde ettiği başarılar, bir nevi modern zamanların "Akdeniz Fethi" olarak nitelendirilebilir. Ancak bu başarı hikayesinin altında yatan gerçekler, bazıları için Akdeniz'in ruhunun kaybı anlamına geliyor. Şahinler Holding'in başkanı, turizmdeki büyüme rakamlarıyla övünürken, bu başarının doğanın ve kültürel mirasın üzerine inşa edildiğini unutmamalı. "Akdenizi fethettik" ifadesi, İspanya'nın tahtını sarsmakla kalmayıp, aynı zamanda Akdeniz'in doğal güzelliklerini de birer birer fethetme anlamına geliyor. Bu fethin ardında, sahillerin betonlaşması, yeşil alanların azalması ve doğal habitatların yok olması gibi ciddi çevresel maliyetler yatıyor. Turizmin getirdiği ekonomik kazanç, kuşkusuz ülke için önemli; ancak bu kazanç, doğal ve kültürel mirasın korunması pahasına olmamalı. Megasaray Hotels'in yüzde 50 doluluk oranına ulaşması, turizm sektöründe bir başarı olarak görülse de, bu başarının sürdürülebilirliği sorgulanmalı. Sahillerin ve koyların beton yığınlarına dönüşmesi, gelecek nesillerin bu doğal güzellikleri görmesini engelliyor. Turizm gelirlerinin artışı, ülkenin ekonomik refahına katkı sağlasa da, bu refahın doğa ve toplum üzerindeki etkileri göz ardı edilmemeli. Kemal Şahin'in "Kazandığımız paraları turizme yatıracağız" sözleri, turizm sektöründeki büyüme hedeflerini açıkça ortaya koyuyor. Ancak bu büyüme, sadece ekonomik değil, aynı zamanda ekolojik ve sosyal boyutları da içermeli. Turizmin sadece bir gelir kapısı değil, aynı zamanda kültürel ve doğal mirası koruyan bir araç olması gerektiği unutulmamalı. Sonuç olarak, Şahinler Holding'in Akdeniz'deki başarısı, İspanya'nın kıskanç bakışlarından çok daha fazlasını hak ediyor. Bu başarı, sürdürülebilir turizm anlayışının önemini ve doğal güzelliklerin korunmasının gerekliliğini bir kez daha gündeme getiriyor. Gerçek bir "fetih", hem ekonomik hem de çevresel ve sosyal açıdan dengeli bir yaklaşım gerektirir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.