Kazancı Otelin sahibi de gözaltında

Kazancı Otelin sahibi de gözaltında

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde yıkılan ve en az 40 kişiye mezar olan Kazancı Otelin sahibinin gözaltına alındığı öğrenildi.


Adıyaman’da 65 kişinin can verdiği Grand İsias Otelin yetkililerinin ardından Kahramanmaraş’ta en az 47 mevsimlik işçinin can verdiği Kazancı Otelin Sahibinin de gözaltına alındığı belirtildi.

ArtıGerçek yazarı İrfan Aktan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kazancı Otel binası için iki yıl önce hasarlı raporu verildiğinin iddia edildiğini belirterek “Bugün gittiğimiz Maraş merkezdeki Kazancı Otel’den şimdiye kadar 47 mevsimlik işçinin cenazesi çıkarıldı. Çoğunluğu Diyarbakırlı işçilerin yakınları otel hakkında iki yıl önce hasarlı raporu verildiğini ama otelin “bir şekilde” kullanılmaya devam edildiğini söylüyor.” ifadelerini kullanmıştı.

T24’te yer alan habere göre Kahramanmaraş Savcılığı, otelin yıkılmasıyla ilgili ayrıntılı soruşturma başlattı. Kolonların kesildiği iddiası da bu kapsamda incelemeye alındı. Savcılığın talimatıyla otelin 89 yaşındaki sahibi de adliyeye getirilmek üzere gözaltına alındı.



Bu Haber 20.02.2023 - 10:17:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.