Vahim iddia: Kahramanmaraş’taki Kazancı Otel neden yıkıldı?

Vahim iddia: Kahramanmaraş’taki Kazancı Otel neden yıkıldı?

Kahramanmaraş’ta yıkılan Kazancı Otel’in taşıyıcı kolonlarını başka bir iş yerinin tabela ve branda asmak için tahrip ettiği ve otel hakkında iki yıl önce hasarlı raporu verildiği belirtiliyor.


Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinde yıkılan Kazancı Otel ile ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı.

Kahramanmaraş’ın şehir merkezinde yer alan otelin çevresindeki binalar hasar alsa da ayakta kalırken bir tek Kazancı Otel’in yıkıldığı görüldü.

Deprem sırasında otelde mevsimlik işçiler ile bir çimento fabrikasına bakım çalışması için gelen iki ekipten yaklaşık 80 kişinin bulunduğu ve 47 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı iddia ediliyor.

Otelin taşıyıcı kolonlarından bazılarına başka bir yer işyerinin tabela ve brandalarının asılarak tahrip edildiği görülüyor.

Kolonlara verilen zarardan dolayı depremde binanın çökmüş olabileceği belirtiliyor.

Öte yandan artıGerçek yazarı İrfan Aktan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kazancı Otel binası için iki önce hasarlı raporu verildiğinin iddia edildiğini belirterek “Bugün gittiğimiz Maraş merkezdeki Kazancı Otel’den şimdiye kadar 47 mevsimlik işçinin cenazesi çıkarıldı. Çoğunluğu Diyarbakırlı işçilerin yakınları otel hakkında iki yıl önce hasarlı raporu verildiğini ama otelin “bir şekilde” kullanılmaya devam edildiğini söylüyor.” ifadelerini kullandı.






Bu Haber 15.02.2023 - 14:45:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Esila Yücel 26.02.2023 - 12:04

    Bizimde annemin kuzeni öldü ????????

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.