Kaş Marina’daki 529 metrekarelik alana otel yapılmak isteniyor

Kaş Marina’daki 529 metrekarelik alana otel yapılmak isteniyor

Kaş Marina’da yapılmak istenen imar planı değişikliği ile 529 metrekarelik alanın otel alanına çevrilmek istendiği ortaya çıktı.


Kaş Marina’da yapılmak istenen imar planı değişikliği ile mevcut planda ilk yardım ünitesi ile yatçılar için ayrılan idari ve kulüp binalarında oluşan toplam 529 metrekarelik alanın otel alanına çevrilmek istendiği ortaya çıktı.

SoLHaber’den Yusuf Yavuz’un haberine göre, Antalya’nın Kaş ilçesinde MAKYOL-Setur ortaklığında işletilen Kaş Marina’da imar planı değişikliği yapmak isteyen firmanın talebi Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülecek. Mevcut planda yer alan yapı emsal oranını iki kat artırmak isteyen işletmeci şirketin hazırladığı plan değişikliği talebinde, içinde ilk yardım ünitesi ile yatçılar için ayrılan sosyal tesis ve idare binasının da yer aldığı toplam 529 metrekarelik alanın otel alanına dönüştürülmesi istendiği ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ‘uygun’ bulduğu şirketin bu talebini de içeren plan değişikliğini Büyükşehir Meclisi de onaylarsa 25 yıllığına alanın kullanımını elinde bulunduran şirkete büyük bir rant sağlanmış olacak.

Antalya’nın Kaş ilçesinde MAKYOL firması tarafından Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle inşa edilen Kaş Marina’nın kullanım hakkı 2032 yılına kadar bu firmaya verildi. Yaklaşık dörtte biri denizin doldurulmasıyla elde edilen toplam 208 bin metrekarelik kullanım alanına sahip olan marinada mevcut imar planı doğrultusunda inşa edilen ticari, sosyal ve idari binalardan oluşan çeşitli yapılar bulunuyor.

Ancak marina işletmesi konusunda deneyimli olan Setur’la birleşen şirket, MAKYOL-Setur ortaklığıyla işlettiği 487 yat bağlama kapasiteli Kaş Marina’da imar planı değişikliğine gitmek için üç yıldır çaba harcıyor. Hazırlanan plan önerisine göre şirket mevcuttaki yapılaşma emsal oranını iki kat artırırken, 266 yat kapasiteli iki yeni yüzer iskele ekleyerek yat kapasitesini de artırmak istiyor.

Kaş Belediyesi önce reddetti sonra onayladı

Plan değişikliği talebi daha önce hem Kaş Belediyesi hem de Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedilmişti. Ancak geçtiğimiz Mart ayında Kaş Belediyesi marina için hazırlanan plan değişikliğini Meclisten geçirerek onayladı.



Bu Haber 07.08.2023 - 16:46:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.