Kappa Tour, otelcilik sektörüne giriyor

Kappa Tour, otelcilik sektörüne giriyor
Kappa Tour Yönetim Kurulu Başkanı Kaan İşcil, 2014 yılına ilişkin beklentilerini ve yeni projelerini Turizm Güncel'e anlattı


2013 sizin açınızdan nasıl geçti?

2012 ile kıyaslayacak olursak çok keyifliydi.  Çok hızlı bir büyüme ivmesi izledik.  Genel anlamda bütün tur operatörleri açısından aynı şekilde olduğunu düşünüyorum.  Bizde yaklaşık %80 civarında bir büyüme oldu.

Yolcu sayısında ne kadarlık bir artış oldu?

Şu anda 25.000’e çıktı. Bu sayı 2013 için güzel bir rakam. 2014’te de iyi geçeceğini düşünüyorum. Geçen seneyle kıyasladığımızda erken rezervasyona yeni başlamış olmamıza rağmen, şu anda iki katı bir büyüme var. Bu şekilde devam etmese de yine %70 ile % 90 arasında bir bantta olacağını düşünüyorum.

Bütün tur operatörleri basın toplantıları yaparak hem geçtiğimiz yılı değerlendirip hem önümüzdeki senenin beklentisini açıkladılar. Sizde durum tam olarak nedir?

Bizim bu yıldan beklentimiz %70 ile %90 aralığında.  Güzel, keyifli, indirimli turlar var. 2014 Kasım ayına şimdiden tur alan misafirler oldu.  İndirimli tur almanın çok büyük bir avantajı var. Bizde bu durumu  misafirlerimize mümkün olduğunca yansıtıyoruz. Otellerden indirimli fiyatları alıyoruz. Dolayısıyla bu senenin 2013’e göre daha iyi geçeceğini düşünüyorum. 

 Otobüs satın aldığınızı duyduk, kaç tane aldınız?

Şu an 3 otobüsümüz var. Bu sayıyı 5 yapacağız. Otobüsleri turlarımızda kullanıyoruz. Gerek Yunanistan turları olsun gerek İtalya turları olsun. Bu alanda gerçekten kaliteli hizmet veriyoruz. Yurt dışındaki otobüslerin kalitesini biliyorsunuz. Türkiye’dekilerden biraz farklı. Üretilen modeller bile farklı. 

Hangi marka otobüsleriniz?

Hepsi Mercedes Travego. Ekranları var. Gezdiğimiz bölgeleri bu ekranlar aracılığıyla anlatıyoruz misafirlere. Bu da onların çok hoşuna gidiyor. THY ile olan anlaşmamızı 2014 için tekrar yeniledik. Geçtiğimiz sene sayı olarak o da çok iyi geçti. Aynı şekilde bu yıl da devam edeceğiz.

Fiyatlara gelecek olursak, siz piyasanın oldukça altında fiyatlar veriyorsunuz. Nasıl çarkı döndürüyorsunuz?
 
Bu doğrudan alımla alakalı bir şey.  Biz bütün ödemelerimizi peşin yapıyoruz. Kimseyle vadeli çalışmıyoruz. Kredi kesinlikle kullanmıyoruz. Size kredi tanımlayalım şeklinde teklifler de geliyor fakat biz bunu geri çevirip, ‘biz size peşin ödeyelim, sizde bize düşük fiyat verin’ diyoruz. Birde aracısız çalışmamızın çok etkisi var. Arada başka bir acente olduğunda fiyatlar yükseliyor. Çünkü her acente kendi kar marjını koyuyor. Biz iş yaptığımız 45 ülkenin en az 30’uyla direk çalışıyoruz. Aracı kullandığımız diğer ülkeler de Mısır, Japonya, Çin gibi uzak destinasyonlar. Bunun en önemli formülü peşin çalışmak. Biraz da zaman alan bir süreç açıkçası. Ama  zamanla bu oteller sizi tanıyor ve ciddi avantajlar sağlıyor. Bizde bu avantajları müşterilerimize yansıtıyoruz.
 
Kappa tur piyasada daha çok ucuz tur satın almak isteyenlerin tercih ettiği bir operatör olarak biliniyor. Siz bu algıyı değiştirmek istiyor musunuz? 
 
Bu sene bizimle 9 farklı tura katılan misafirlerimiz oldu. Hepsi de döndüklerinde memnuniyetlerini dile getirdiler.  Söylediğim gibi bu direk alımla ilgili bir konu. Düşük fiyat kalitesiz hizmet verdiğimiz anlamına gelmiyor. Hatta birçoğuna göre daha kaliteli hizmet verdiğimizi söyleyebilirim. Ucuz ürün kalitesiz ürün anlayışı bence yanlış. Ucuz ürün daha uyguna alınabilen ürün demektir.

Hava yolu projeniz ne aşamada?

Gerçekleştireceğiz. Daha önce de belirttiğim gibi sadece bizim değil birkaç tur operatörünün bunu düşünmesi gerek. Dünya çapında faaliyet gösteren büyük firmalara baktığımızda, onların hava yolu şirketlerinin de olduğunu görüyoruz. Türkiye’de de bu durum böyle olmalı.

10 yıl sonra Kappa Tur’u nerede görüyorsunuz?

Yurt içi pazarına kesinlikle girmeyeceğiz.  Bugün çalıştığımız ülke 45 ise bunu 60 yapmalıyız. Yolcu sayımızın da 10 kat filan artacağını düşünüyorum. Aklımızda bir de otel projesi var. Avrupa’da 40’a yakın otelle görüştüm. Roma’da 8 aydır görüştüğüm bir otel var. Fiyatı hem dünya ortalamasına göre hem de Türkiye ortalamasına göre gayet uygun. Bu da kısa zamanda gerçekleştirmek istediğim projeler arasında.
 


Bu Haber 12.12.2013 - 16:20:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.