Kappa Tour iç pazara giriyor, havayolu şirketi kuruyor

Kappa Tour iç pazara giriyor, havayolu şirketi kuruyor
Kappa Tour Yönetim Kurulu Başkanı Kaan İşcil, sektördeki son durumu ve şirketle ilgili gelecek planlarını TurizmGüncel’e anlattı.


TurizmGüncel


Son zamanlarda tur operatörleri arasında incoming modası başladığını kaydeden İscil, bu potansiyeli bir Türk markasının değerlendirilmesinin büyük avantaj olduğunu söyledi.

Türkiye’deki bir otelci için marka olmuş bir tur operatörüyle çalışmanın katma değer kazandırdığını savunan İşcil, özellikle son iki yıldır Avrupa’da yaşanan kriz nedeniyle dünyanın önemli markalarının zor duruma düştüğünü kaydetti. Bunun da büyük bir boşluk yarattığını ifade eden İşcil, “Marka olan bir tur operatörüyle çalışmak, onlar için bir güven. Kendi yolcusunu getiren bir acenteye farklı bir güven duyuyorlar. Markaysanız ve fiyatınız iyiyse başarılı olmamanız için bir neden yok. Yeni başlayanların işi biraz daha zorlaşıyor. Sonuçta biz de o aşamalardan geçtik. Ama büyükseniz önünüzde herşey açık” diye konuştu.

Kappa Tour’un bu yıl 10. senesi olduğunu bildiren İşcil, yurtdışı bazlı operatörler arasında ETS, Pronto’dan sonra üçüncü sırada olduklarını söyledi. Geçen yıl 18 bin civarında yolcu götürdüklerini belirten İşcil, 41 ülkeye yayıldıklarını bildirdi.

BİR HAVAYOLU ŞİRKETİYLE ORTAKLIK YAPACAĞIZ

Havayolu şirketlerinin son dönemlerdeki gelişimlerinin kendilerini de cesaretlendirdiğini ifade eden İşcil,  bu konuda beş yıllık bir planda bir projeleri olduğunu anlattı. İşcil şu bilgileri verdi:
“50 bin gibi sayılara ulaştığınızda havayolu şirketinizi organize edebilecek, bunun maliyetlerini çıkartabilecek potansiyele ulaşıyorsunuz. Yakın olduğumuz havayollarıyla çalışırken, zorlanıyoruz. TUI gibi, Thomas Cook gibi tur operatörlerinin de kendi havayolu şirketlerini kurmaları gerektiğini düşünüyorum. Benim de böyle bir niyetim var. Beş yıl içinde bir havayolu şirketiyle ortaklık yapmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki sene biz de yurtiçi turizmine başlayacağız.

BÜYÜK OPERATÖRLER BİZE DESTEK OLSUNLAR

Kappa Tour, kurulduğundan bu yana,hiç kredi almadan kendi finansal kaynaklarıyla hereket etmiş bir tur operatörü... Önceden ödeme yaparak, fiyat avantajı sağlıyoruz. 2013’te 11 kat daha hızlı büyüyoruz.
Ayrıca şunu söylemek istiyorum. Büyük tur operatörleri, yeni birileri bir yerlere gelirken diğer operatörlere köstek değil, destek olması lazım. Birilerinin birilerinin başarılarından rahatsız olduğunda o insanlar rahatsız olurlar diye düşünüyorum.


KİMSEYLE KÜSKÜNLÜĞÜM YOK, İŞBİRLİĞİNE HAZIRIM


Bu bir pasta ve bu pastadan alınan pay mevcut. Bu pastadan alınan payın genişliği insanları çok etkiliyor. Bu da diğerlerini rahatsız ediyor olabilir.
Ama ben herkesle işbirliği yaparım. ETS ile Jolly ile yapıyorum. Pronto ile de yaparım. Bütün şirketlerin sahiplerini tanıyorum ve taktir ediyorum. Ben herkesi seviyorum ve çalışmak istiyorum. Her zaman işbirliğine hazırım. Benim kimseyle bir küskünlüğüm yok. İşbirliği yaparak insanlar büyürler. Böyle olması gerektiğini hissediyorum.




Bu Haber 28.03.2013 - 11:53:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.