TÜRSAB BTK Başkanından TÜROB'a 'balon' tepkisi

TÜRSAB BTK Başkanından TÜROB'a 'balon' tepkisi
TÜRSAB Kapadokya BTK Başkanı Talip Aldemir, bölgede balonların yeniden havalanması için girişimde bulunduğunu ve sonuç aldığını açıklayan Türkiye Otelciler Birliği'ne (TÜROB) tepki göstedi.

22 Ağustos 2020 tarihi itibariyle sıcak hava balonlarının uçması için bakanlıklar nezninde girişimde bulunan TÜROB‘a teşekkür eden TÜRSAB Kapadokya BTK Başkanı Talip Aldemir, sıcak hava balonlarının uçmalarıyla ilgili olarak ulusal medyada “ben açtırdım” diye açıklamalar yapmanın yanlış olduğunu ifade ederek tepki gösterdi.

Başkan Talip Aldemir açıklamasının devamında “Bu sonuca gelirken TÜRSAB genel merkezinin, Kapadokya BTK Başkanlığı’nın, KAPTİD yönetiminin, sayın valimiz İnci Sezer Becel’in, Nevşehir Belediye Başkanımız Rasim Arı’nın, Ticaret Odası Başkanımız Mehmet Arif Parmaksız’ın, Nevşehir milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe ve Faruk Sarıaslan’ın, İl Kültür Turizm Müdürümüz Cengiz Ekici’nin ve en önemlisi balon sektöründeki taşın altına elini koyan firmalarımızın emeğine teşekkür etmemiz gerekiyor. Katkınız olabilir ama tek başınıza başarmış gibi kamuoyunda algı yaratmanın büyük yanlış olduğu kanısındayız” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Bir basın açıklaması yapan TÜROB, Ukrayna bağımsızlık günüyle sınırla kalmak üzere, Kapadokya’da Ukraynalı turistlere balon istisnası sağlandığını belirterek, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nun her zaman için sektörümüze olan yakın ilgi ve desteğinden hareketle konuya ilişkin Sayın Bakanımız ile temasa geçtik. Gerekli önlemlerin alınarak Ukrayna Bağımsızlık Günü dönemiyle sınırlı kalmak üzere sıcak hava balon turlarının başlatılması için yetkili kurumlara talimatları neticesinde gerekli izinlerin sağlandığını memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz.'' ifadelerini kullanmıştı.



Bu Haber 19.08.2020 - 15:41:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.