Kadir Topbaş'ın istifasının ardından kim ne dedi?

Kadir Topbaş'ın istifasının ardından kim ne dedi?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, düzenlediği bir basın toplantısı ile görevinden istifa etti. Kadir Topbaş istifa gerekçesini tam olarak açıklamazken, CHP ve AKP'den de konya ilişkin açıklamalar geldi.


İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa etmesi Türkiye gündeminde geniş yer buldu.  Kadir Topbaş istifa açıklamasında, ''İnsanlar çok şeyi affeder, adam yerine konmamayı affetmez'' derken, Topbaş'ın istifasına ilişkin AKP ve CHP'den de açıklamalar geldi.

''İSTİFA ETTİM!''

“Türkiye’deki tüm belediye başkanlarının abisi oldum. Bu şehir beni Dünya Belediyeler Birliği Başkanı yaptı. İnsanlar çok şeyi affeder, adam yerine konmamayı affetmez. İstanbullulara tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Muhalefet buradan siyaset üretmek istiyor. Buna fırsat vermem. Ben bugün belediye başkanlığından istifa ettim. Ben bugün itibarıyla buradaki belediye başkanlık görevimden ayrıldım, istifa ettim. Ama asla siyasi partimle bir bağ eksikliğim yok. Şu anda partimin bir üyesiyim. Buradan muhalefete ekmek çıkmaz. Görevimi bırakıyorum ama partimi bırakmıyorum. Benim gündemim, Türkiye gündeminin küçük bir parçası. 80 milyon olarak Cumhurbaşkanımızın yanında olmak zorundayız. İstanbullulara teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm İstanbullulardan görevimden müsaademi istiyorum lütfen gönül koymasınlar. Siyasette kırgınlık olmaz. Kırgınlığım yok. Her zaman partimin yanındayım siyasetin içindeyim. Asla birtakım söylentilere fırsat vermek istemem.”



MAHİR ÜNAL: BUNLARI GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ OLARAK GÖRMEK LAZIM

Topbaş'ın istifası ile ilgili açıklama yapan AKP Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, yeni süreçte bazı değişikliklerin olduğunu belirtti. Bunları görev değişikliği olarak gerektiğini ifade eden Ünal, ''Biz hem belediyelerimizle hem hükümetimizle hem teşkilatlarımızla 2019'a doğru giderken, bütün bu sürecin siyasi olarak gözden geçirilmesi anlamında,  sayın Cumhurbaşkanımızın da siyasete dönmesiyle birlikte şimdi Türkiyeyi 2019'a hazırlarken bazı görev değişiklikleri bazı yer değişiklikleri oluyor. Bunları görev değişikliği olarak görmek gerek. Teşkilatlarımızda bazı değişiklikler oluyor belediyelerde değişikklikler oluyor bunları bir nöbet değişimi bir bayrak değişimi olarak görmek gerekir. Bu siyasi partiden ayrılmak olarak algılamasın." dedi.

TEKİN: PARTİLİLERİN SANA KUMPAS KURUYOR

Aba muhalefet partisi CHP'nin İstanbul Milletvekili Gürsel Takin ise, sosyal medya hesabından ''Sayın Kadir Topbaş, partililerin sana kumpas kuruyorlar. Cesur ol ve kararı idare mahkemesine taşı. Yanındayız.'' şeklinde açıklama yaptı. Tekin bir diğer mesajında ise, "Sn.Kadir Topbaş, “Ali Müfit Gürtuna'dan emanet aldım” dediğiniz şehri emanet edemeden gittiniz. İstanbul bizim sevdamız, sahipsiz değildir.." diye yazdı.

YEDEKÇİ: İSTANBUL SİZİ AFFETMEYECEK

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi  "İstanbul sizi affetmeyecek" açıklamasında bulundu. Yedekçi şu mesajları paylaştı:

''Sadece bir istifadan bahsetmek mümkün değildir, Kente ihanet oyunlarının İBB yüzüdür. Doğa her şeyi affeder ama talanın, rant uğruna katliamın affı yoktur. İstanbullular sizi affetmeyecek. İstanbul'un boğazına yağlı urganlar çektiler, şehrin kalbine hançer sapladılar. İhanetiniz unutulmayacak,İstanbullular sizi affetmeyecek. Yüzlerce rant projesine attığınız imzaların 5 projeyi onaylamayarak affını dilemeyin, İstanbullular sizi affetmeyecek.''

AK PARTİLİ ÜYELERLE TERS DÜŞTÜ

Hürriyet'te yer alan habere göre Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde temmuz ayında oyçokluğu ile kabul edildiği halde eksikleri olduğu ve ileride Meclis’i sıkıntıya sokabileceği gerekçesiyle 5 imar değişikliği dosyasını iade etmişti. İmar değişiklikleri AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla değişiklik yapılmadan bir kez daha onaylanmıştı.

KAYA: KİMİN BAŞKAN OLACAĞI BELLİ DEĞİL

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Topbaş'ın istifasının ardından açıklamalarda bulundu. Kaya açıklamasında, "Sayın başkanımızın bir takdiri ve tercihidir. Kadir Abi’yi biz bir beyefendi olarak tanıdık. Değerlendirmesi kendisine aittir, buna saygı duyuyoruz" dedi.

Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Belediye Meclis Üyesi ve Medipol Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın isminin geçmesine ilişkinse, "Meclis üyelerimizin her birinin büyükşehir belediye başkanlığı yapacak donanımda olduğuna inanıyoruz. Ancak kimin olacağıyla ilgili bugün bir şey söylememiz mümkün değil. İstanbul'un 39 ilçesindeki meclis üyelerimiz ya da 25 belediye başkanımızdan hangisi uygun görülüyorsa parti kademesi onu değerlendirecek." ifadelerini kullandı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

5216 Sayılı Belediye Kanunu’na göre 10 gün içinde valinin çağrısıyla toplanacak meclis üyeleri arasından, her parti kendi başkan adayını belirleyecek. Oylamayla yeni başkan seçilecek. 



Bu Haber 23.09.2017 - 09:15:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.