Jolly 2022’de hedeflerini aştı, 2023 için düğmeye bastı

Jolly 2022’de hedeflerini aştı, 2023 için düğmeye bastı
Türkiye’nin önde gelen tur operatörlerinden Jolly hem 2022’yi değerlendirdi hem de 2023 hedeflerini açıkladı.

Turizm Güncel

Türkiye’nin önde gelen seyahat şirketlerinden Jolly, 4 Kasım 2022 tarihinde “2023 Yaz Erken Rezervasyon” kampanyası için ‘gong’a bastı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da misafirleri için çok özel bir kampanya hazırlayan şirket, erken rezervasyon dönemi için yüzde 50’ye varan indirimlerin yanı sıra, tatilin sadece 4’te birini şimdi ödeyip, kalan tutarı tatile üç gün kala tamamlama ve kesintisiz iptal hakkı sunuyor. 2022 yılında 35’inci yaşını kutlayan Jolly, 2023’e de güçlü bir giriş yapmak için çalışmalarını tamamladı. Üç yıl önce “Mirasım Türkiye” sosyal sorumluluk projesini başlatan şirket, bu yıl projeye büyükşehir belediyelerini de dahil etti. Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını kutlayacağımız 2023’te Türkiye’nin önde gelen markası olarak dünyaya açılacak olan şirket, önümüzdeki sene yurt dışı faaliyetlerini daha da arttıracak. Jolly ülke ekonomisine daha güçlü katkı yapmak için yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarını ülkemize turist olarak getirmeye devam edecek.

Mutlak müşteri memnuniyeti

Jolly, 2023 yaz sezonu Erken Rezervasyon kampanyasını, 4 Kasım’da İstanbul Feriye Restoran’da yaptığı basın toplantısında duyurdu. Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ile Jolly CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Vardar’ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, 2022 yılı değerlendirmesi ve 2023 yılı yol haritası da paylaşıldı. Türkiye’nin en güvenilir markalarından biri olarak 35 yılı başarılı bir şekilde geride bıraktıklarını belirten Mete Vardar, “Sektörün en eski markalarından biri olarak, sağlam yapımız, müşterilerimize verdiğimiz güven duygusu, ailemizin birer ferdi haline gelen ekip arkadaşlarımız ve mutlak müşteri memnuniyeti vizyonumuzla bugünlere başarıyla geldik” dedi. 2023 yılına güçlü bir giriş yapacaklarını anlatan Vardar, bunun için tüm çalışmaları titizlikle tamamladıklarını kaydetti. Yeni dönem için Erken Rezervasyon Kampanyası’nı bugün başlattıklarını anlatan Vardar, “2023 bizim için özel bir yıl olacak. Bugün başlangıcını verdiğimiz, yüzde 50’ye varan indirimlerin sunulduğu Yaz Erken Rezervasyon kampanyasıyla yeni döneme başlamanın heyecanını taşıyoruz. Birçok avantajı sunduğumuz erken rezervasyon kampanyasında tatilin sadece 4’te birini şimdi ödeyip, kalan tutarı tatile üç günde tamamlama ve kesintisiz iptal hakkı da misafirlerimize sunduğumuz özel çalışmalarımız arasında yer alıyor” diye konuştu.

Kişi sayısında yüzde 25 büyüme

Jolly’nin 2022 yılı büyüme performansı hakkında da bilgi veren Mete Vardar, “Bu yıl pandemi sonrası başlayan hareketlilikle birlikte rüzgarı arkamıza alarak devam ettik ve güçlü büyümemizi sürdürdük. 2021-2022 döneminde bir önceki yıla göre kişi sayısında yüzde 25, ciroda ise yüzde 100 büyüme oranı yakaladık.” ifadelerini kullandı. Düzenledikleri yurt içi kültür turlarıyla artık yerli turistin hafızasında özel bir yer edindiklerine dikkat çeken Vardar, “Kültür turlarına verdiğimiz önemi bu yıl daha da artırarak devam edeceğiz” dedi. Yurt dışı turlarında ise pandemi dönemindeki seyahat yasaklarının bu sene kalkması ile yerli turistin yurt dışı ürünlere ciddi bir talebi oldu. Gerek yurt dışı tur, gerek yurt dışı otel, gerekse cruise/gemi tatillerinde ciddi bir büyüme yakaladıklarını dile getiren Vardar, “2023 senesinde yurt dışı ürünlerimize daha büyük bir talep beklemekteyiz, seyahat yasaklarının kalkması ve uygun fiyatlı ürün portföyümüz ile misafirlerimiz yurt dışı destinasyonlarına olan özlemlerini gidermeye devam edecekler.” ifadelerini kullandı.

2023’te yurt dışından gelecek Türk turist sayısı artacak

2023 yılının hem ülkemiz hem de kendileri için çok önemli olduğuna değinen Mete Vardar, “2023’te Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını kutlayacağız. Bizim için çok anlamlı olan bu yılda ülke ekonomisine daha güçlü katkı sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ülkemizin şanlı bayrağını tüm dünyada dalgalandırabilmek için yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarımızı tatile Türkiye’ye getirmeye bu sene başlamıştık. Bu kapsamda 2023 yılında da yurt dışına açılma çalışmamızı arttırarak devam edeceğiz. Hem ülkemiz hem de şirketimiz için hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Sezonda fiyat yüzde 70 artacak

Yeni sezona dair gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Mete Vardar, tüm dünya ve Türkiye’nin iki yıla yakındır küresel salgın Kovid-19 ile mücadele ettiğini hatırlattı. “Dünya yeniden valizlerini hazırlayarak seyahate başladı!” diyen Vardar, yeni dönemde oluşacak güçlü turizm hareketinde en büyük ilgi görecek ülkelerden birinin yine Türkiye olacağına dikkat çekti. Vardar, “Avrupa ve Rusya 2021 yılının haziran ayında seyahatlere açılmıştı. 2022’de ise tüm dünyadan misafirlere kapılar açıldı. Dolayısıyla 2023 yaz sezonunda Türkiye’deki otellerde yer bulmak daha da güç bir hal alacak. O nedenle yerli turist için erken rezervasyon her zamankinden çok daha büyük bir önem taşıyor. Bu dönem gelmiş geçmiş en önemli erken rezervasyon dönemi diyebiliriz” dedi. Bu yıl döviz kurundaki artışa paralel otellerin maliyetlerinin de arttığını aktaran Vardar, “Pandemi döneminde iç pazarın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Otellerle kontrat döneminde iç pazara verdiği önemi bir kez daha gördük” dedi. Bu yıl erken rezervasyon fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 40-45 artışla başlayacağını anlatan Vardar, şöyle devam etti: “Bu fiyat artışı enflasyona paralel oluşacak maliyet artışlarıyla sezonda yüzde 60-70’leri bulacak gibi görünüyor. Erken rezervasyon dönemini fiyat ve yer bulma avantajı olarak da değerlendirmek gerekiyor. O nedenle bu kampanya çok büyük önem taşıyor.”

Mobil uygulamada hedef 300 bin

Jolly CEO ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Vardar da 2023 yılının kendileri için çok önemli bir yıl olduğunu belirterek, “35’inci yılımızı başarılarla ve ödüllerle dolu dolu geçirdik. Mutlu ve gururluyuz. Yeni sezonda da yeni başarılara imzamızı atmaya devam edeceğiz” mesajını verdi. Yeni dönem için teknoloji yatırımlarını da güçlendirdiklerini ve bu yıl Jolly mobil uygulamasını devreye aldıklarını anlatan Mert Vardar, “Yeni mobil uygulamamız ile daha kolay, hızlı ve güvenilir tatile ulaşma imkanı sunuyoruz. Uygulamamızı hayata geçirir geçirmez 70 bin kişi indirdi. Bu uygulamanın daha başında ulaşılan organik bir rakam olarak çok güzel bir başarı. 2023’te bu sayının 300 bin üzerine çıkmasını hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir belediyeleri ile iş birliği

Üç yıl önce “Mirasım Türkiye” projesini başlattıklarını hatırlatan Mert Vardar, “Bu projeyle Türkiye’nin zengin kültürel ve doğal mirasının yeni nesillerce tanınıp korunması için çalışırken sorumlu turist olma bilincini de aşılamayı hedefliyoruz” dedi. Mirasım Türkiye projesi kapsamında büyükşehir belediyeleri ile ortak projeler yaptıklarını anlatan Vardar, “Birden fazla ilin büyükşehir belediyesiyle yaptığımız işbirliği ile sosyal sorumluluk projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Ekonomik imkanı olmayan çocuklarımızın doğal ve kültürel mirasımızı görmesi için, öz sermayemiz ile hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projemiz olan Mirasım Türkiye’yi büyütmeye 2023 boyunca da devam edeceğiz. Çevreye duyarlı bir turizm anlayışı için sürdürülebilir turizmi geliştirerek, biricik mirasımızı koruyacağız.” şeklinde konuştu.

Jolly Ailesi yeni sezona güçlü başladı

Jolly, yeni dönemin başlangıcını geçtiğimiz hafta Antalya’da verdi. Türkiye çapındaki 300 acentesinin ve çalışma ekibinin yer aldığı, toplam 500 kişinin katılımıyla gerçekleşen büyük zirvede yeni dönemin yol haritası paylaşıldı. Tüm acente ve ekibin 4 gün boyunca hem eğlendiği hem de dinlendiği etkinlikte Jolly Ailesi 35. yılında elde ettiği başarıları kutladı.

“Sezonda otellerdeki fiyat artışı yüzde 100’ü bulabilir”

Özellikle enerji ve gıda fiyatlarındaki artış nedeniyle otel fiyatlarının yükseldiğini kaydeden Mete Vardar, "İç pazara 20 yıldır yatırım yapıyoruz. Türk misafirin Alman misafirden daha uygun fiyatlarla tatil yapa ilmesi için kampanyalar yapıyoruz. Enflasyon rakamlarının daha artıp artmayacağını bilmediğimiz için erken rezervasyon daha önemli hale geldi. Biz de yüzde 25’i peşin, kalanı seyahate 3 gün kala ödemeyi esas alan kampanya başlattık. Sabit fiyat alabilmek için otellere çok ciddi ödemeler yapıyoruz. Sezonda otellerdeki fiyat artışları yüzde 100’ü bulabilir.” dedi.

“Biz bağıra bağıra tekrarlıyoruz”

İç pazara yeterince önem verilmemesini eleştiren Vardar, 4 Kasım olmuş, daha iç pazarla ilgili hiçbir resmi kurumdan ve STK’dan açıklama yapılmadı. Herkes kendini düşünüyor ama sektörün genelini düşünen yok. Herkes birileriyle ilişkilerini korumak adına sessiz kalıyor. Biz bağıra bağıra tekrarlıyoruz. En ufak bir krizde bu sektörü ayakta tutacak olan iç pazardır.

Bu STK başkanlarının her biri aynı zamanda otelci. Ben burada sadece Jolly’nin sahibi olarak değil, sektör için konuşuyorum. İç pazarın önemli olduğunu değerli dostlarımızın ağzından duymak istiyorum.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 04.11.2022 - 12:08:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.