İzmir’de korkutan deprem

İzmir’de korkutan deprem

İzmir’de 4,9 şiddetinde deprem meydana geldi.


İzmir’de merkez üssü Buca ilçesi olan 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedilirken  büyüklükleri 1.0 ile 2.7 arasında değişen 80 artçı deprem meydana geldi.

Depremde can kaybı yaşanmadığı açıklanırken, Konak ilçesindeki bir cami minaresinin yıkıldığı öğrenildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tüm itfaiye ekiplerinin devriyede olduğunu kaydederek, "Konak'ta bir camimizin minaresi yıkıldı. İlk tespitlerimize göre çok büyük bir hasar yok" dedi.

Depremin ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Panik sebebiyle toplam 64 kişi etkilendi. 1'i ağır 7 kişinin tedavisi sürüyor" ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesine giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisinin ulaşmadığını belirterek 1’i ağır 3 kişi balkondan atladığı için yaralandı.” Açıklamasında bulundu.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Buca merkezli depremde ilimizde Konak’ta bir cami minaresi dışında hasar ve yüksekten atlama şeklinde yaralanmalar dışında herhangi bir sıkıntı olmamıştır." bilgisini verdi.



Bu Haber 04.11.2022 - 11:58:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.