İtalyan Questa, Türkiye’den dünyaya açılacak

İtalyan Questa, Türkiye’den dünyaya açılacak

Türk sermayesi ve ‘know how’u ile buluşan, 42 yıllık İtalyan otel markası Questa, Türkiye’de yeniden doğuyor… İlk otelini Eskişehir’de açan marka; İstanbul, Kapadokya ve Bodrum’da açacağı oteller ile yoluna devam edecek.


Bir İtalyan otel markası, Türkiye’de yeniden doğuyor… 42 yıllık köklü geçmişe sahip Questa, yüzde 50 Türk ortaklığı ve “kar paylaşım modeli” ile otel yönetim sistemine yeni bir boyut getiriyor.

Tecrübeye güvenerek Türkiye’ye geldiler

Markanın Türkiye’ye gelişinde Abdullah Özcan ve Cem Lale gibi iki tecrübeli otelcinin imzası var.

Gastronomi sektöründe sayısız başarıya imza atan Abdullah Özcan, kariyerine otel yöneticiliğinde devam ederek, uzun yıllar Türkiye’nin önde gelen otel markalarında yöneticilik yaptı.

Gastronomi sektöründe büyüdü

Ardından gastronomi sektöründe yatırımlar yapan Özcan, kurduğu catering şirketi ile kurumsal yemek pazarına girdi. Üst segmentte faaliyet gösteren şirketi, bugün İstanbul’un önde gelen holdingleri için günlük 5 bin pax’ın üzerinde üretim gerçekleştiriyor.

Questa markasıyla tanışma serüveni

Pandemi sürecinde yeni iş kollarına girme kararı alan Özcan, uzun yıllar içinde bulunup her aşamasını tecrübe ettiği otelcilikte karar kılar. Bu yönde araştırmalara başladığında ise yolu meslektaşı Cem Lale ve onun vesilesiyle Questa markasının kurucusu Folios Ailesi ile kesişir. Uzun görüşmelerin ardından Avrupa’da doğmuş ve dünyaya kolay açılabilecek İtalyan Questa markasına ortak olmaya kararı verilir.

“Yatırımcıya kazandırmadan para kazanmayacağız!”

Türkiye’deki yerli ve yabancı otel markalarının franchise verirken, yatırımcılarla kader birliği yapmaktan kaçındığını ifade eden Özcan, “Biz Questa ile sadece elimizi değil tüm vücudumuzu taşın altına koyuyoruz. Kar paylaşımlı bir modelle çalışıyoruz. Yatırımcıya kazandırmadan para kazanmayı aklımızın ucundan bile geçirmiyoruz” diyor.

“Questa Türkiye’ye de kazandıracak”

Türkiye’den, yabancı otel markalarından kaynaklı olarak her yıl 350-450 milyon doların yurt dışına çıktığını anlatan Özcan, “Questa İtalyan olsa da artık yüzde 50’si Türk... Önümüzdeki yıllarda Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerinde işleteceğimiz oteller ile ülkemize döviz kazandıracak bir marka olacak” dedi.

Avrupa’da büyüyecekler

İtalyan ortaklarının sahip olduğu iki otelin de yenilenen Questa standartlarıyla hizmete gireceğini anlatan Özcan, markanın İtalya’nın ardından kısa sürede diğer Avrupa ülkelerine de yöneleceğini söyledi.

Questa Thermal Otel

“İtalyan ruhu korunacak”

Markanın Türk ve İtalyan turizmi arasında da güçlü bağlar oluşturmasını hedeflediklerini anlatan Özcan, “Markanın ruhu İtalyan olarak kalmaya devam edecek. Türkiye’ye gelen İtalyanlar kadar, Avrupa ülkelerindeki İtalyan vatandaşlarının da sempatisini kazanacağını umut ediyoruz. Mutfak ve kültürel açıdan bizlere yakın olan İtalyan tarzının, Türk misafirperverliğiyle buluşmuş halinin vatandaşlarımız için de çekici olacağını düşünüyoruz” dedi.

Gastronomide iddialı

Questa’nın gastronomisiyle fark yaratacağını vurgulayan Özcan, bu konuda hayli iddialı. Gastronomide birçok işletmede bulunmayan imkân ve kabiliyete sahip olduklarını anlatan Özcan, “Markamız kaliteli hizmetinin yanında eşsiz lezzetleriyle de misafirlerimizin hafızasında kalacak” diyor.

İş ve tatil için ideal

4, 5 ve Luxury olmak üzere üç segmentte konumlanacak olan markanın Türkiye’deki ilk oteli Questa Eskişehir, aynı zamanda termal bir otel. Eskişehir Kızılinler Kaplıcaları’ndan gelen 33 derece sıcaklıktaki termal suyun, cilt hastalıklarını iyi geldiği biliniyor.

93 odası bulunan otelde, MICE organizasyonlarına hizmet verecek çeşitli büyüklükte balo ve toplantı salonları bulunuyor.

İstanbul’un ardından Kapadokya ve Bodrum’da otel açacaklar

Markanın dikkatli ve planlı bir şekilde büyüyeceğini anlatan Özcan, İstanbul, Kapadokya ve Bodrum’un radarlarında olduğunu söyledi. İstanbul’da Şişli ve Levent bölgesinde iki farklı yatırımcıyla görüşmelerinin devam ettiğini açıklayan Özcan, “2023 yılında İstanbul’da olmayı çok istiyoruz” dedi.

“Kapadokya’daki otelimiz İtalya turizm pazarından ses getirecek”

İtalyan ortaklarının Kapadokya’da otel açmak için çok istekli olduğunu anlatan Özcan, “Kapadokya’da cave konseptli luxury segmentte bir otel açacağız. Görüşmelerimiz devam ediyor. Kapadokya’daki yatırımımızın İtalyan turizm pazarında da dikkat çekeceğini düşünüyoruz” dedi.

Abdullah Özcan Kimdir?

1970 yılında Bolu’nun Mengen ilçesinde doğdu. Mutfakta başlayan turizm kariyerini, Türkiye’nin önde gelen otellerinde genel müdürlük yaparak devam ettirdi. Turizmde 30 yılı aşkın bir tecrübeye sahip olan Özcan’ın, catering sektöründe de yatırımları bulunuyor. 2022 yılında ortak olduğu Questa markası ile otel işletmeciliğine başlayan Özcan, evli ve 3 çocuk babası.



Bu Haber 15.12.2022 - 13:22:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.