İşte Thomas Cook İskandinavya'nın yeni sahipleri

İşte Thomas Cook İskandinavya'nın yeni sahipleri
Thomas Cook'un en karlı ayağı olarak bilinen Thomas Cook-İskandinavya, bir yatırımcı ile iki özel sermaye şirketinin oluşturduğu konsorsiyuma satıldı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Thomas Cook İskandinavya'nın yeni sahibi belli oldu. Reuters'ın haberine göre şirketi, Norveçli yatırımcı Petter Stordalen ile özel sermaye şirketleri Altor ve TDR Capital'in oluşturduğu konsorsuyum satın aldı.

617 milyon dolara mal oldu, hisse dağılımı belli oldu

Thomas Cook'un İskandinavya'daki hava yolu şirketi Ving'in merkezimde bir basın toplantısı düzenleyen Petter Stordalen, satın almanın gerçekleştiğini duyurdu. Thomas Cook İskandinavya'yı güvenceye almak için 6 milyar crown (617 milyon dolar) harcadıklarını kaydeden Petter Stordalen, şirkette kendisinin yüzde 40, Altor'un yüzde 40 ve TDR Capital'in ise yüzde 20 hisseye sahip olacağını ifade etti.

''Finansal güce ve stratejik yeterliliğe sahip bir yatırımcı

Petter Stordalen rekabetin çetin geçtiğini ve şirketleri yeniden yapılandıracak grubun sadece kendileri olduğunu belirtirken, Ving Group CEO'su Magnus Wikner ise, ''Çok karmaşık bir ilişki ve bir anda ortaya çıktı. Finansal güce ve stratejik yeterliliğe sahip yeni bir yatırımcı bulmak için çok önemliydi.'' dedi.

2 bin 300 kişi çalışıyor

Thomas Cook'un İskandinavya ayağı Ving, Globetrotter, Spies, Tjareborg ve Thomas Cook Scandinavian Airlines'tan oluşuyor bünyesinde 2 bin 300 kişi çalışıyor.



Bu Haber 30.10.2019 - 15:19:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.