İşte Rusların yılbaşı tatillerinde en çok tercih ettiği destinasyonlar

İşte Rusların yılbaşı tatillerinde en çok tercih ettiği destinasyonlar

Yılbaşında Rusların en çok ülke içindeki destinasyonları tercih ettiği belirlenirken yurt dışını tercih eden Ruslar ise en çok Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Türkiye, Tayland ve Hindistan’ı tercih etti.


Rusya'da bu yıl başında tatilcilerin çoğu ülke içinde seyahat etmeyi tercih edecek. Tur operatörleri en popüler güzergahlar arasında Moskova, St. Petersburg, Kafkasya, Baykal ve Kaliningrad'ı sayıyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliğinin (ATOR) araştırmasına göre, 300 bine yakın Rusyalı da tatilde yurt dışına gidecek. Yılbaşında seyahat etmesi beklenenlerin toplam sayısı ise 630 bin.

TürkRus’ta yer alan habere göre, Yandex seyahat servisinden tur satın alanların yüzde 85'i yıl başı tatili için ülke içinde bir şehri seçti. Tur Acenteleri Alyansı da bu oranı yüzde 70 olarak paylaşıyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliğinin verilerine göre yılbaşında Rusyalıların en çok tur satın aldığı ülkeler sırasıyla Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır, Türkiye, Tayland ve Hindistan (Goa) oldu.

Belmare acentesi ise yılbaşında en çok Türkiye'ye tur sattıklarını bildirdi. 4-5 yıldızlı bir otelde 28 Aralık - 8 Ocak arasında iki kişilik bir tatilin maliyeti 150 ile 200 bin ruble arasında.



Bu Haber 20.12.2023 - 08:26:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.