İşte Biblio Globus’un Thomas Cook’a satılışına ilişkin detaylar

İşte Biblio Globus’un Thomas Cook’a satılışına ilişkin detaylar
Dün ilk defa TurizmGüncel'in duyurduğu Thomas Cook'un Rusya'nın en büyük tur operatörlerinden Biblio Globus'u satın alacağına dair haberle ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.

TurizmGüncel – Dış Haberler

TurizmGüncel, Rusya seyahat pazarında dengeleri değiştirecek satın almaya ilişkin haberi duyurmuştu. Haberin ardından Rus medyası satın almaya ilişkin detaylar paylaştı.

MITT MOSKOVA FUARINDA AÇIKLAYACAKLARDI

Rusya seyahat pazarındaki pek çok kaynak tarafından doğrulanan habere göre, iki şirket arasındaki görüşmeler geçtiğimiz kasım ayında tamamlandı ve bu yıl düzenlenen MITT Moskova Fuarında anlaşma sektöre duyurulacaktı. Ancak ortaya çıkan birkaç pürüzden dolayı bu duyuru yapılmadı.

Sektördeki kaynaklardan biri, iki şirket arasında prensipte bir anlaşma yapıldığını ancak yasal anlaşmanın henüz imzalanmadığını belirtiyor. Biblio Globus'un Thomas Cook'a satışıyla ilgili anlaşmanın gelecek hafta imzalanabileceği belirtiliyor.

153 MİLYON DOLARA SATILACAĞI İDDİASI

Biblio Globus'un Thomas Cook'a ne kadara satılacağına ilişkin henüz net bir bilgi bulunmazken, yıllık cirosu 89 milyar ruble (yaklaşık 1,4 milyar dolar) olan Biblio Globus'un 9,9 milyar rubleye (yaklaşık 153 milyon dolar) satılacağına dair iddialar mevcut.

THOMAS COOK RUSYA PAZARININ LİDERİ OLACAK

Eğer satın alma gerçekleşirse, Avrupa'nın ikinci büyük seyahat grubu olan Thomas Cook, Rusya'nın en büyük tur operatörü durumuna gelecek. Biblio Globus'un yıllık yolcu sayısının ortalama 3 milyon civarında olduğu belirtiliyor. Buna Intourist'in 1 milyonun üzerindeki yolcu sayısı da eklendiğinde, rakam 4 milyonu aşıyor. Bu sayı, pazarın lideri durumundaki büyük tur operatörlerinin iki katı yolcu anlamına geliyor.

DEVRALMA NASIL OLACAK?

Rus seyahat uzmanları, Biblio Globus'un Thomas Cook'a devrinin birkaç adımda gerçekleşeceğini düşünüyor. Buna göre, ilk etapta şirketin outbound ayakları olan Krister LLC ve Biblio Globus LLC Thomas Cook'a devredilecek. İç turizm ve otel ayağı ise Biblio'da kalmaya devam edecek. Satın almanın adından Biblio Globus'un Thomas Cook'un Rusya ayağı olan Intourist'e entegre edilip edilmeyeceği de henüz belli değil.

Başka bir uzmana göre ise Thomas Cook, ilk etapta Biblio Globus'un hem iç hem de dış turizm işlerini devralacak. Böyleyece, Krister LLC, Biblio Globus LLC ve Greenvers LLC Thomas Cook'a katılacak.



Bu Haber 16.03.2019 - 09:06:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.