İstabul'da 6 metro projesi ile Beşiktaş-Adalar vapur seferleri durduruldu

İstabul'da 6 metro projesi ile Beşiktaş-Adalar vapur seferleri durduruldu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kadir Topbaş zamanında ihalesi yapılan 6 metro peojesini iptal etti. İstanbul Şehir Hatları ise Beşiktaş-Adalar ve Rumelikavağı-Eminönü seferlerinin kaldırılacağını duyurdu.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, eski başkan Kadir Topbaş zamanında planlanan ve ihalesi yapılan 6 metro hattını iptal etti.



Hürriyet'te yer alan habere göre İBB kaynakları konuyla ilgili açıklama yapmazken, söz konusu ihalelerin hayata geçmesi için, 925 milyon Euro borçlanma kararı almıştı.

İptal edilen metro pojeleri şöyle:

Kaynarca-Pendik-Tuzla
Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli
Ümraniye-Ataşehir-Göztepe
Kirazlı-Halkalı
Başakşehir-Kayaşehir
Mahmutbey-Bahçeşehir

Öte taraftan İstanbul Şehir Hatları, bugünden itibaren Adalar-Beşiktaş vapur seferlerinin yapılmayacağını, Anadolukavağı-Üsküdar ve Rumelikavağı-Eminönü hatlarının da kaldırılacağını açıkladı.

Yaz aylarında ‘Kabataş Martı Projesi’nin başlaması üzerine Adalar-Kabataş vapur hattı iptal edilmiş, yerine Beşiktaş-Adalar vapur hattı açılmıştı. İstanbul Şehir Hatları, bugünden itibaren kış boyunca Beşiktaş-Adalar vapur hattının da yapılmayacağını duyurdu. Duyurunun ardından vatandaşlardan karara tepki geldi.


Bu Haber 03.01.2018 - 09:08:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.