İspanya'nın ünlü turizm adasında otellere tek kullanımlık ürün yasağı

İspanya'nın ünlü turizm adasında otellere tek kullanımlık ürün yasağı

İspanya'nın turizmle ünlü Balear Adaları bölgesindeki otellerde tek kullanımlık ürünler yasaklandı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Majorca, Menorca, Ibiza ve Formentera gibi popüler turizm adalarının da bünyesinde barındıran Balear Adalarında sürdürülebilirlik adına önemli bir adım atıldı.

"Balear Adaları Turizminde Döngüsellik ve Sürdürülebilirlik Yasası"yla otellerde tarak, tıraş köpüğü, havlu, vücut kremi, diş fırçası, diş macunu, tek kullanımlık bardak ve duş bonesi gibi tek kullanımlık ürünlerin kullanımı yasaklandı.

Bundan böyle Balear Adaları'nda, tek kullanımlık ürünlerin çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik kriterlerine uygun hale getirilmesi gerekiyor.

Söz konusu yasanın sadece çevre üzerindeki baskıyı azaltmakla kalmayacağı, aynı zamanda oda servislerinin arabalarındaki yüklerin ve iş yükünün de azalmasını sağlayacağı belirtildi.

The Sun gazetesinin Balear Adaları'nda yayın yapan Diario de Mallorca'dan aktardığı habere göre yasak; çikolata, kahve kapsülleri ve keseleri, şişe su, şarap, meyve, çay, diğer infüzyonlar, tatlılar ve şampanya şişeleri dahil olmak üzere yenilebilir ürünleri de etkileyecek.

Ayrıca odalarda bulunan kalemler, defterler, silgiler, bloknotlar, kurşun kalemler ve kalemtıraşlar gibi kırtasiye malzemeleri de ortadan kaldırılacak.

Yasayı geçen yıl çıkaran Balear Adaları, 2023 sezonuyla birlikte yürürlüğe aldı.



Bu Haber 11.04.2023 - 09:34:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.