İngiltere’deki ‘sahte hastalık’ davalarında bir ilk

İngiltere’deki ‘sahte hastalık’ davalarında bir ilk

İngiltere'de adeta bir sektör haline gelen 'tatil hastalıkları' nedeniyle açılan tazminat davalarında bir ilk yaşandı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

İngiltere'de Brian Cromby isimli bir kişi, 'tatilde hastalandığını iddia ederek tazminat talebinde bulunanlarla bağlantılı olduğu' geekçesiyle 12 ay hapis cezasında çarptırıldı. Liverpool Yüksek Mahkemesi, Ağır Ceza Yasası'nın 44. madesine aykırı bir suçun işlenmesine yardım ettiğine kanaat getirdi.

Jet2’ya dava açanlarla bağlantılı olduğu tespit edildi

Yapılan soruşturmada, Brian Cromby'nin' tatilde hastalandım' iddiasıyla Jet2 Holidays aleyhine dava açan kişilerle bağlantılı olduğu tespit edildi. Cromby, sahte hastalık davalarında olayın 'işi planlayan' ayağında yargılanan ve ceza alan ilk kişi olarak kayıtlara geçti.

Olay nasıl ortaya çıktı?

Daily Mail gazetesine 'sahte hastalık davalarının nasıl açıldığı ile ilgili röportaj veren Brian Cromby, 'tatilde hastalandım' yalanını söylemeyi kabul eden İngiliz turistlere 2 bin pound ödediğini anlattı. İngiliz yasalarındaki boşluğu kullanan Comby'nin, bu tip davaların teşvikinde büyük bir rol oynadığı kaydedildi. Cromby'nin 2014 yılında kurulan ve bu yılın mayıs ayında kapanan RTA Solutions isimli şirketinin 'müşterileri' bularak avukatlara yönlendirdiği kaydedildi.

İngiliz yasalarına göre avukatların 'para karşılığı' müşteri bulmasının yasak olduğu, ancak hukuk şirketlerinin aylık yarımcı çalıştırır gibi göstererek 'müşteri' bulan şirketlere ödeme yaptığı kaydedildi



Bu Haber 29.07.2019 - 13:40:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.