İngiltere karantina süresini düşürüyor

İngiltere karantina süresini düşürüyor
İngiltere, yeni korona testi programıyla seyahatçilere uyguladığı karantina süresini 5 güne düşürüyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'nin yeni başlattığı ''test yap ve gönder'' programı çerçevesinde yolculara uygulanan karantina süresi 14 günden 5 güne düşürülüyor.

Testler 150 pound olacak

Buna göre, 'yüksek riskli' ülkelerden gelen yolcular 5'inci günde yapılacak korona testinin negatif çıkması durumunda karantinadan kurtulacak. İlk etapta 150 pound olacağı belirtilen testlerin 1 saat içinde verileceği ve bu şekilde ulusal sağlık üzerindeki yükün de hafifleyeceği ifade ediliyor. Testlere talep arttıkça fiyatların da düşeceği kaydedildi.

Uygulamanın aralık ayının ortasına kadar başlaması planlanıyor. Konuyla ilgili açıklamanın bugün İngiltere Dışişleri Bakanı Grant Shapps tarafından yapılacağı öğrenildi.

Kruvaziyer turlarına yeşil ışık

İngiliz parlamentosundaki milletvekillerden oluşan ''Küresel Seyahat Çalışma Grubu''nun kruvaziyer seyahatlerinin yeniden başlamasına izin verecek bir düzenleme üzerinde anlaşmaya da hazır olduğu öğrenildi. Buna göre, kruvaziyer hatlarında sıkı sağlık ve güvenlik tedbirlerinin alınması şartıyla ocak sonundan itibaren gemi seyahatlerine izin verileceği bildiridi.



Bu Haber 23.11.2020 - 09:12:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.