İngiliz turist koronavirüs sonrası için ne düşünüyor?

İngiliz turist koronavirüs sonrası için ne düşünüyor?
İngiltere'de yapılan bir araştırma, İngiliz turistin temmuzdan önce tatile çıkmanın olası olmadığı görüşünde olduğunu ortaya koydu.

TurizmGüncel – Dış Haberler

BVA BDRC'nin yaptığı araştırma, İngiliz turistin koronavirüs salgını ve tatil arasında kurduğu ilişkiyi ortaya çıkarmayı amaçladı.

2021’den önce normale dönmez diyenlerin oranı yüzde 31

Araştırmaya katılanların sadece yüzde 17'si koronavirüs sonrası seyahatlerin eski seviyesine döneceğini belirtirken, katılımcıların yüzde 31'i, seyahat sektöründe 2021'den önce tam bir normalleşme olmayacağı görüşünde.

İngilizlerin yüzde 61’i tatilini iptal etti ya da edecek

Araştırmaya katılanların yüzde 61'i tatilini iptal ettiğini ya da edeceğini belirtirken, deniz aşırı tatillerde ise bu oran yüzde 34 olarak otaya çıktı.

Bazı tur operatörleri ayakta kalamayacak

Büyük mali rezervlere sahip tur operatörlerinin benzeri görülmemiş fiyatlar çıkmaları durumunda bile belli ölçüde geri çekilmek zorunda kalacağı belirtilen araştırmada, bir kısım tur operatörlerinin ise ayakta bile kalamayacağı ifade edildi.

''Koronavirüs seyahat sektörünü durdurdu. Oteller boş veya geçici olarak hastaneye dönüştürülüyor, uçaklar yerde, kruvaziyer gemileri demirli'' denilen raporda, uzak mesafe rezervasyonlarla İngiltere içi rezervasyonların yeniden yapılmasının diğerlerine oranla daha güçlü olduğu kaydedildi.

Koronavirüs sonrası için bir diğer riskin ise insanların mali gücündeki zayıflama olacağı ifade edilen raporda, bu nedenle tatile çıkan insan sayısında ciddi bir azalma olacağı kaydedildi.



Bu Haber 26.03.2020 - 14:04:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.