İngiliz basınındaki 'IŞİD' haberlerine Grand Yazıcı Mares Otel'den yanıt

İngiliz basınındaki 'IŞİD' haberlerine Grand Yazıcı Mares Otel'den yanıt
Marmaris Grand Yazıcı Mares Otel, İngiliz basınında yer alan 'IŞİD saldırısı benzeri animasyon gösterisi' haberlerine dair bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada, söz konusu haberlerin otel yetkilileri aranıp bilgi alınmadan yapılması ahlaksızlık olarak nitelenirken, şikayetçi olduğu iddia edilen müşterilerin ise, kaldıkları süre içerisinde söz konusu animasyon gösterisi ile ilgili endişe ve eleştirilerini otel veya acente yetkililerine bildirmemelerinin dikkat çekici olduğu dile getirildi.

İngiliz basınındaki 'IŞİD' haberlerine Grand Yazıcı Mares Otel'den yanıt
İngiliz basınındaki 'IŞİD' haberlerine Grand Yazıcı Mares Otel'den yanıt
İngiliz basınındaki 'IŞİD' haberlerine Grand Yazıcı Mares Otel'den yanıt
İngiliz basınındaki 'IŞİD' haberlerine Grand Yazıcı Mares Otel'den yanıt

Marmaris Grand Yazıcı Mares Otel tarafından gerçekleştirilen açıklama şu şekilde:

13.08.2015 tarihinde otelimiz hakkında bazı İngiliz basın-yayın kuruluşlarında çıkan, gerçeğe aykırı haberle ilgili olarak sayın kamuoyuna duyurumuzdur.

Otelimizde her gün değişik animasyon aktiviteleri yapılmaktadır. Bu aktivitelere misafirlerimiz ilgili animatörlerimiz tarafından davet edilirken aktivitelere uygun kostüm kullanmaktadırlar. Okçuluk parkuruna davet eden animatörümüzün Kızılderili kostümü, havalı tüfek parkuruna davet eden animatörümüzün Rambo kostümü, yoga aktivitesine davet eden animatörümüzün uzak doğu kostümü kullanmaları gibi... Bunun yanında ayrıca animatörlerimiz tarafından masal kahramanları kostümleri, Süpermen kostümü, örümcek adam kostümü, Arap Şeyhi kostümü, Red Kit (Lucky Luck) ve Daltonlar kostümü ile benzeri kostümler de kullanılmaktadır.

Türkiye'deki ve tüm dünyadaki çok sayıda turistik tesiste yaygın olarak kullanılan animasyon aktiviteleri, turistleri güldürmeye, heyecanlandırmaya, eğlendirmeye, hoşça vakit geçirmelerini sağlamaya, sonuç olarak mutlu etmeye yöneliktir.

Otelimizdeki animasyon sanatçılarının işlediği konunun terörizm ile alakası yoktur.Değişik fotoğrafları bir arada kullanıp haber yazısında hakkımızda ithamda bulunanlar, algı farkı yaratan fotoğraflar yerine, video yayınlasaydı,söz konusu gösterinin eğlence içerikli olduğu net olarak görülecekti.

Eğlence içerikli bir sanat aktivitesine şaşırtıcı anlamlar yüklenmesi ve gerçeklerin çarpıtılması tarafımızca iyi niyetli bir yaklaşım olarak değerlendirilmemektedir. Ayrıca, söz konusu medya kuruluşlarının, gerçekleri çarpıtan, tek yanlı haberi hazırlarken, double-check yapmamaları ve suçlamada bulundukları tarafımıza söz hakkı tanımamaları evrensel gazetecilik meslek ilkeleri ile bağdaşmamaktadır.

İlgili medya kuruluşlarının web sitelerinde video kullanılmadığı için fotoğraflar ile farklı bir senaryo yazılarak yapılan söz konusu haber, aynı şekilde, basın ahlak ilkelerine aykırıdır.

31.07.2015-10.08.2015 tarihleri arasında otelimizde konaklayan Jason & Maureen PHYTHIAN çiftinin kaldıkları süre içerisinde söz konusu animasyon gösterisi ile ilgili endişe ve eleştirilerini otel yetkililerine veya acente yetkililerine bildirmemeleri dikkat çekicidir. Gazetede çok korktuklarını belirten PHYTIAN çiftinin otel değişikliği talebinde bulunmadan ve tatilini yarıda kesmeyerek otelimizde konaklamaya devam etmesi, ülkelerine döndükten sonra tarafımıza haksız ithamlar ile algı operasyonu yapılmasına yol açması, acaba sansasyon yaratma ve maddi çıkar elde etme amacı ile yapılan bir kurgu mudur?

Aynı tarihlerde otelimizde konaklamakta olan diğer misafirlerimiz, yapmış olduğumuz görüşmelerde ve İngiliz misafirlerimiz ile televizyon kanallarının yapmış olduğu ekteki haber röportajında, o günkü aktivitenin tamamen eğlence amaçlı olduğunun gayet net anlaşıldığı, kimsenin paniklemediği dile getirilmiştir.

Konu ile ilgili olarak Türkiye’de ve İngiltere’de yasal mercilere başvuruda bulunarak iftira eden, gerçekleri saptırarak otelimize karşı karalama kampanyası yürütenler hakkında hukuki haklarımızı kullanacağımızı saygıdeğer kamuoyu ile paylaşırız.




Bu Haber 15.08.2015 - 19:24:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Red Apple 20.08.2015 - 01:49

    Hep öyle açıklama yaparsınız. Hukuki haklarımızı kullanacağız. Kullanır mısınız? Cevap tabiki hayır. Neden? Cevap : abi patrona sorduk, ulan astarı yüzünden pahalıya gelir şimdi dedi. Avukat parası falan, filan. Nasılsa unutulur dedi. vs.vs. Hepiniz aynısınız. İçinizden bir delikanlı çıkıpta bu çift gibilerini alenen İngiltere de dava etmez. Sonra ibreti alem olsun diye gazetelere vermez. Hep laf değilmi. Zaten konuşurken mangalda kül bırakmazsınız. Hadi bakalım takip edeceğim.Sizde yürek var mı, yok ya da İngilterede avukat bulacak kapasite var mı:).

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.