IMWF başladı, sektörün liderleri Antalya'da

IMWF başladı, sektörün liderleri Antalya'da
Internationl MICE and Wedding Forum (IMWF), onlarca ülkeden MICE ve düğün acentsinin katılımıyla Antalya’da 4. kez kapılarını açtı.

Her geçen yıl adından daha fazla söz ettiren International MICE and Wedding Forum (IMWF), Antalya-Belek’te bulunan Rixos Premium’da 4. kapılarını açtı.IMWF 2019’a; Hindistan, BDT ülkeleri ve Dubai başta olmak üzere onlarca ülkeden, uluslararası destinasyon düğünleri, kongre, toplantı ve etkinlik sektörüne yön veren karar vericileri katıldı. 16 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan IMWF’de, yüksek sayıda acente ve bu acentelerle görüşmeye gelen otel havayolu şirketi ve sektör tedarikçisi ve yöneticisi bir araya geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Antalya Valiliğinin destekleri ile gerçekleşen IMWF 2019, düğün turizmi ve MICE alanında faaliyet gösteren yabancı sosyal medya blogger’ları ve gazetecilere ilişkin bölümü IMWF ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) iş birliğinde gerçekleştiriliyor. Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun destek ve katılımları ile düzenlenen IMWF 2019, Türk Hava Yolları ana partnerliğinde ve Rixos Premium Belek Konaklama sponsorluğu, Inventum Global’in güç birliği ile gerçekleşiyor. Hindistan’ın en iyi banket ve catering şirketlerinden Foodlink organizasyonun catering partnerliğini üstlendi.

Sunuculuğunu Ece Vahapoğlu’nun üstlendiği IMWF 2019, uluslararası destinasyon düğünleri, kongre, toplantı ve etkinlik sektörünün en iyi isimlerini Antalya’da bir araya getirdi.

FUAT ERSOY: IMWF’UN BÜTÇESİ 2 MİLYON EURO

2 milyon euro bütçesi ile herhangi özel bir kurumun bugüne kadar yaptığı en büyük etkinlik olan  ve 12-16 Mayıs tarihleri arasında Antalya Rixos Premium Belek Otel'de gerçekleşen IMWF 2019 Açılış konuşmasını yapan International MICE &Wedding Forum (IMWF) Yönetici Ortağı Necip Fuat Ersoy ‘’Bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz IMWF, dünyada ki MICE ve destinasyon düğün sektöründe ki en iyi isimleri bir kez daha Antalya’da buluşturduk. Geçen sene gerçekleştirdiğimiz IMWF, tüm dünyada çok büyük bir yankı uyandırarak taleplerde ciddi bir artışa yol açtı. Bu çalışmanın yansıması olarak IMWF 2019’a rekor düzeyde bir katılım başvurusu oldu. Bizde bu başvurular içerisinden en iyi, etkili olanları seçerek bir araya getirdik. Sektörün tam kalbinde yer alırken, bir yandan da sektör fenomeni Sabbas Joseph’in, uluslararası danışma kurulumuza dahil olması ile tüm yıl boyunca IMWF için uluslararası çapta bir iletişim çalışması yürüttük. Tüm bu çalışmaları gerçekleştirirken Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Tanıtma Genel Müdürlüğü ile eşgüdüm içerisinde ülke tanıtım stratejimiz doğrultusunda ortak bir vizyon dahilinde ilerledik. Sektör olarak uluslararası rekabette ne kadar güçlü bir konumda olduğumuzun anlaşılması adına IMWF önemli bir gösterge niteliği taşıyor. Tüm bileşenleriyle turizmin, gelişime açık yanları ile uluslararası rekabette en güçlü sektörümüz olduğunu defalarca gösterdi. Bu yönde sektörün özgüven anlamında ihtiyaç duyduğu farkındalığa varması anlamında IMWF önemli bir örnek teşkil etti. Bizde bu özgüven ile gerçekleştirdiğimiz IMWF 2019 ile ülke tanıtımına ve ekonomimize önemli bir katma değer yaratmak için var gücümüzle çalıştık’’ dedi.

imwf

ÖZPAK: ANTALYA’NIN TANITIMI İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Toplantıda konuşan Inventum Global Yönetici Ortağı Bünyat Özpak, ‘’Hindistan başta olmak üzere dünya düğün sektörüne yön veren Premium düğün acentelerinin CEO düzeyinde katılım sağladığı zirvenin Hindistan ve Türkiye turizm tarihinde ki en büyük tanıtma hareketi olduğunu belirtti. Zirvenin Hint etkinlik sektörü başta olmak üzere Global etkinlik sektörüne, Antalya’nın tanıtılması için büyük önem taşıdığını’’ ifade etti.

Wizcraft International Entertainment kurucu ve yöneticisi Sabbah Joseph ise ‘’Türkiye’nin lokasyonunun önemine ve Antalya’nın doğal kültürel ve tarihi güzelliği, alt yapısı olanakları ve hizmet kalitesinin büyük avantaj sağladığına değinerek, IMWF ile bu bölge önemli bir cazibe merkezi haline geliyor’’ dedi.

''IMWF BU BÖLGENİN EN BÜYÜK CAZİBESİ HALİNE GELİYOR''

Wizcraft International Entertainment kurucu ve yöneticisi Sabbah Joseph ise ‘’Türkiye’nin lokasyonunun önemine ve Antalya’nın doğal kültürel ve tarihi güzelliği, alt yapısı olanakları ve hizmet kalitesinin büyük avantaj sağladığına değinerek, IMWF ile bu bölge önemli bir cazibe merkezi haline geliyor’’ dedi.

IMWF 2019 Zirve’de, Sumit Sawhney globalizasyonun anahtar noktalarına değinirken, ‘The Soulful Seeker’ kitabının yazarı Punam Joseph, Rixos Premium Belek Satış ve Pazarlama Direktörü Duygu Sinem Oral da birer konuşma yaptı. Üssel teknoloji çağında insan olmak konulu oturumunda Eczacıbaşı Holding YKB Yrd Danışmanı Berk Kocaman- Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi (EDAM) CEO’su Ussal Şahbaz yer aldığı IMWF 2019 Zirve’de Joint İdea Kurucu Ortağı Markus Lehto- Inside Counsels kurucusu Ceren Çerçiler ise temel noktada amacı belirlemenin önemine değindi. Networker Erdal Uzunoğlu sürdürülebilir ilişkilere vurgu yaparken, Labrys Consulting Yönetici Ortağı Sinan Günal müşteri deneyimi, Holistik Yaşam Uzmanı Enerji Terapisti Yeliz Rüzgar hiçbirşey tesadüf değildir, Oost Consultancy Yönetim Direktöü Stephan Oost başarının kritik faktörleri, Foodlink Direktörü Priya Gogte gastronomi kültürü, Çırağan Palace Kempinski’ Genel Müdürü ve Kempinski Residence Bölge Direktörü Ralph Radtke yeni nesil müşteri beklentileri konulu konuşmaları ile dikkat çekti. Sektöre yön veren kanaat önderlerinin katıldığı panellerin Sabbah Joseph’in moderatörlüğünü yaptığı oturumunda Horizon WIE Yönetici Ortağı Pawan Mirchandani, Rashi Entertainment Direktörü Rajev Jain,  Touchwood Group Direktörü Vijay Arora - Motwane Entertainments&Wedding Yönetici Ortağı, Aditya Motwane, Copper Events Direktörü Prateek Tandon, Ten Events&Entertainments Kurucu ve direktörü Amanveer Singh ile Hint düğünleri pazarı geniş çaplı ele alınırken, Tranquiil World Yönetici ortağı Pooja P. Ghai’nin moderatörlüğünde, Bianco Bouquet Weddings CEO ve Düğün planlayıcısı Costanza Gianconi ,Elia Berchan Wedding and Events Kreatif Direktörü Elie Berchan, Monica Bali Events Etkinlik Planlayıcısı Monica Bali, Catwalk Event Management and Production CEO&Direktörü Frieha Altaf  ile global düğün endüstrisi masaya yatırıldı.

IMWF 2019; bölgesinde lider şirketler arasından seçilerek katılan MICE ve Wedding acenteleri, Antalya’da en iyi oteller, kurumsal markalar, uluslararası otel ve zincir oteller ve havayolu şirketlerinin yanı sıra, en iyi isimlerin konuşmacı olarak katıldığı zengin içerikli paneller ve oturumları ile doyurucu bir zirve deneyimi yaşatıyor.

12-16 Mayıs 2019 tarihleri arasında düzenlenen IMWF 2019’da gerçekleşen paneller, tanıtımlar, stantlar ve birebir randevulu görüşmelerle, Türkiye’nin düğün ve MICE destinasyonu olarak tercih edilmesi ve her sene daha da büyüyen pazardaki payının arttırılması amaçlanıyor.

''SEKTÖRDE BÜYÜK BİR TALP ARTIŞI VAR''

Sektörün dünyaca ünlü isimlerini ve karar vericilerini Antalya’da IMWF 2019 kapsamında buluşturan ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen IMWF, destinasyon düğünleri ve MICE pazarlarında gelen talepleri 8 kat arttırdı. 2018’de düzenlenen IMWF sonrasında, IMWF’de ağırlanan birçok acente ilk kez Türkiye’de büyük işler gerçekleştirdi. Yine forum sonrası, uluslararası düğün organizasyonlarında, yüksek bütçeli Hint düğünlerinde ve MICE gruplarında çok büyük bir artış gerçekleşti.

ANTALYA TANITILACAK

IMWF 2019, 13 Mayıs tarihinde gerçekleşen Zirve’nin ardından 14 Mayıs Salı günü B2B görüşmelerle devam edecek. B2B görüşmeler sonrasında IMWF katılımcıları kendileri için özel hazırlanan, muhteşem Aspendos Antik Tiyatrosundaki Akşam yemeği  ve sonrasındaki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve Antalya Devlet Çok Sesli Korosunun temsilinde bir araya gelecek. IMWF 2019 programı 15 Mayıs Çarşamba günü Antalya’nın tarihi ve kültürel dokusunun tanıtılması amacıyla tüm katılımcılara yönelik düzenlenen farklı gezi rotaları, özel organizasyonlar ve sosyal aktivitelerle devam ederek, gala yemeği ile sona erecek.


Bu Haber 13.05.2019 - 10:37:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.