Imagine Türkiye Türk ve İngiliz turizmcileri buluşturacak

Imagine Türkiye Türk ve İngiliz turizmcileri buluşturacak

The British Museum’da gerçekleştirilecek olan Imagine Türkiye ile İngiliz ve Türk turizmciler buluşacak.


Türk turizmciler, Türkiye’nin en önemli pazarları içinde yer alan ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaştan dolayı bu sene daha da önem kazanan İngiltere’ye çıkarma yapmaya hazırlanıyor. İngiltere’nin Londra kentinde gerçekleştirilecek olan Imagine Türkiye etkinliği, turizmcileri başta Jet2 CEO’su Steve Heapy olmak üzere İngiliz turizm sektörünün temsilcileri ile buluşturacak.

Rusya ve Ukrayna arasında meydana gelen savaş sonrasında gözler Avrupa pazarına çevrildi. Ukrayna pazarının en az 3 yıl boyunca kapalı kalacağı, Rusya pazarında ise yaptırım ve kısıtlamalar nedeniyle turist sayısında ciddi daralma bekleniyor. 2022 yılına iyi bir sezon beklentisi ile giren Türk turizmciler, iki ülkenin savaş durumuna geçmesi ile yüzünü Avrupa pazarlarına dikti. Savaş çıkmadan önce hazırlıklarına başlanan ve İngiltere’nin başkenti Londra’da yer alan The British Museum’da gerçekleştirilecek olan Imagine Türkiye ile İngiliz ve Türk turizmciler buluşacak. 19-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek buluşmaya Türkiye’den önemli otel grupları, acenta temsilcileri ve turizmciler katılacak. Jet2 ve Jet2 Holidays CEO’su Steve Heapy ve Easyjet Holidays Commercial Director Paul Bixby’nin katılım sağlayacağı etkinliğe İngiliz seyahat acentaları ve basın mensupları katılım gösterecek.

Türkiye’nin güçlü bir tatil kültürüne sahip olan İngiltere’den daha fazla turist ağırlanması gerektiğini düşünen Imagine Türkiye Koordinatörü Yalçın Avcı ve Imagine Türkiye Direktörü A.Haluk Özsevim, İngiltere’deki tanıtım ve lobi çalışmalarına katkı sağlamak adına Imagine Türkiye etkinliğine hayat vermeye hazırlanıyor. Dünyanın en prestijli müzeleri içinde yer alan The British Museum’da 19-20 Nisan 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Imagine Türkiye’nin İngiliz turizmcileri ve basın mensuplarını, Türkiye’den gelecek olan, otelciler, acenteler ve destinasyon temsilcileri ile bir araya getireceğini belirten Yalçın Avcı, “Turizm sektörünün yanı sıra medikal turizm yapan sağlık kuruluşları için de Imagine Türkiye etkinliğinde bir çalışma yapılıyor ve bu nedenle başlıca hastane ve sağlık turizmi yapan kuruluşlar da Londra’daki etkinlikte yerlerini alacak” dedi. Türkiye’nin İngiltere pazarından daha fazla pay almasını istediklerini belirten Avcı, “Etkinlikte önemli konuşmacıların yer alacağı paneller ve B2B buluşmaları gerçekleştirilecek. Etkinlik Türk ve İngiliz turizmcilerin buluşturduğu gibi önemli işbirliklerine de imkan sağlayacak” şeklinde konuştu.

Imagine Türkiye Direktörü A.Haluk Özsevim de Imagine Türkiye’nin önemli bir buluşmaya sahne olacağını belirterek “İngiltere pazarının Türkiye için çok büyük bir potansiyel barındırdığını biliyoruz. Bu önemli buluşmamıza başta Jet2 CEO’su Steve Heapy olmak üzere Easyjet Holidays Commercial Director Paul Bixby ve İngiltere turizminin temsilcileri katılım gösterecek. İngiltere ve Türkiye arasındaki turizm işbirliğinin daha da artması ve İngiltere’den daha fazla turist ağırlamak istiyoruz. Bu çerçevede Imagine Türkiye önemli bir buluşma imkanı sunuyor. Türkiye’den Rixos Hotels, Paloma Hotels, Gloria Hotels, Nirvana Hotels, NG Hotels, Divan Grubu, Corendon Airlines & Hotels, Titanic Hotels, Crystal Hotels, Club Marvy, Le Meridien İstanbul, Kamelya Collection, Liberty Lykia, Miremare Hotels ve Ela Excellence gibi önemli otel grupları ve Medworld, Healing Journey, Catch Medical, Dora Cure, Noyan Health ve Florance Nightingale gibi sağlık turizminin temsilcileri etkinliğe katılım gösteriyor. İngiltere’de Türkiye turizmini temsil etmek bizleri gururlandırıyor” ifadelerini kullandı.


Bu Haber 17.03.2022 - 09:30:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.