İlker Aycı Kazakistan'da mahsur mu kaldı?

İlker Aycı Kazakistan'da mahsur mu kaldı?
Yaşanan protestoların ardından Kazakistan'da yaşayan ve mahsur kalan Türk vatandaşları için hava yolu ile tahliye planları yapılıyor. Kazakistan'da mahsur kalanlar arasında THY İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, eşi Tuğçe Saatman, THY çalışanları ve yakınlarının da bulunduğu söyleniyor.

Kazakistan’da göstericilerin denetimi ele geçirmeye çalıştığı Almatı Havalimanı’nda ve kent merkezindeki otellerde mahsur kalanları tahliye etmek için Nur-Sultan Büyükelçiliği tarafından planlar yapıldığı öğrenildi.

Almatı ve Aktau’da bulunan vatandaşlar için irtibat numaraları yayınlayan Nur-Sultan Büyükelçiliği, Türk vatandaşlarına resmi makamlar tarafından yapılan açıklamaları takip etmeleri ve kalabalık yerlerden uzak durmaları çağırısı yaptı.

Sözcü’de yer alan habere göre, bölgede mahsur kalanlar arasında THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, eşi Tuğçe Saatman, THY çalışanları ve yakınlarının da bulunduğu belirtiliyor. Mahsur kalanların kurtarılması için hem kargo uçaklarının hem de komşu ülkelerden kaldırılacak yolcu uçaklarının devreye sokulması bekleniyor.

Almatı Havalimanı’nda bulunan kargo uçağı mürettebatının da muhalifler tarafından uçaktan indirildiği, Aycı ve eşinin de yollar güvenli olmadığı için kent merkezinden uçağa götürülemediği öğrenildi.



Bu Haber 06.01.2022 - 13:49:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.