İlker Aycı iddialar için 'basit ve saçma' dedi

İlker Aycı iddialar için 'basit ve saçma' dedi

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, son dönemde ortaya atılan kurumla ilgili iddiaların basit ve saçma olduğunu ileri sürdü.


THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve berberindeki heyetin Frankfurt ve Münih havalimanlarında limuzin araçlarla, İstanbul Havalimanı’na inen Aycı’nın eşi Tuğçe Saatman Aycı’nın, kırmızı halı ile karşılandığı, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün kayyum atanan 40 şirkette yönetim kurulu üyesi olduğu ve Aycı'ya 100 bin liralık doğum günü partisi düzenlendiği gibi iddialara Aycı'dan yanıt geldi.

''İlk uçuşun fotoğrafıydı''

Hürriyet'ten Uğur Cebeci'ye konuşan İlker Aycı, iddiaların basit ve saçma olduğunu ileri sürdü. 'Eşi için kırmızı halı serdirdi' iddiası ile ilgili olarak Aycı, ''Oysa koydukları fotoğraf İstanbul Havalimanı’na ilk uçuşun fotoğrafıydı. Uçak köprüye bile yanaşmamıştı. Bir açılış fotoğrafıydı. THY bütün açılış uçuşlarında kırmızı halı koyuyordu.'' dedi.

THY bütçesinden 100 bin liralık 'Uçur bizi başkan' doğum günü partisi iddiası

'THY kasasından 100 bin liralık doğum günü kutlaması' ile ilgili olaraksa Aycı, çalışma arkadaşları tarafından hazirlanan basit bir doğum günü partisi olduğunu ve şirketin kasasından bir kuruş çıkmadığını söyledi. İlker Aycı, doğum günü kutlamasında sadece bir pasta kesildiğini ve o pastayı da iki yakın arkadaşının aldığını ifade etti.

''Bir sürü garipliği de konuştuk'' dedi detay vermedi

Uğur Cebeci, ''İddialarda yer alan, Almanya’da bir karşılamada Maybach otomobil kiralanması, 10 ayrı otelde yer ayrıldı gibi insan aklına almayacağı, çamur atmalarda bile işe yaramayacak bir sürü garipliği de konuştuk.'' dediği yazısında konuya ilişkin detay paylaşmazken, 40 şirkette yönetim kurulu üyesi olduğu iddia edilen THY Basın Müşaviri Yahya Üstün ile ilgili olarak ise, şunları yazdı:

Basın Müşaviri ile ilgili iddialar

''Hızlarını alamayanlar daha doğrusu reklam alamayanlar ya da aldıkları reklamdan THY bir fayda görmediği için kesilenler Basın Müşaviri Yahya Üstün’e de saldırdılar. Üstelik garip bir sallamayla.

Kaynak Holding’e bağlı kuruluşları alt alta sıralayarak Basın Müşavirini hedef aldılar. Yahya Üstün, Kaynak Holding’e kayyum olarak atandı ve yönetim kurulu üyesi oldu. Kayyum olarak atanan diğer tüm yönetim kurulu üyeleri ile birlikte holdinge bağlı 40 şirketin de yönetiminde görünüyor. Bu doğal, çünkü bu konuda 17 Ocak 2017’de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname’ye göre TMSF kapsamındaki holdinglere atananlar bağlı şirketlerin de yönetim kurulunda yer alıyor ama tek maaş alıyorlar. Yahya Üstün de 40 şirketin yönetim kurulunda ama sadece Kaynak Holding’ten aylık maaş alıyor, o da 7 bin lira.''



Bu Haber 12.06.2019 - 09:37:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.