''IATI'ye 20 milyon liralık icra takibi'' iddiası

''IATI'ye 20 milyon liralık icra takibi'' iddiası

Türkiye bilet pazarının önde gelen şirketi IATI ve sahibi Levent Aydın hakkında başatılan icra takibinin 20 milyon liraya ulaştığı öne sürüldü.


Diken'den Ali Yılmaz'ın iddiasına göre, Türkiye genelinde 4 bin 700 acenteye hizmet veren IATI hakkında başlatılan icra takipleri 20 milyon liraya ulaştı.

''Aktif Bank ve Akbank icra takibi başlattı''

Haberde yer alan detaylara göre, AITI'den 15 milyon 311 bin lira alacağı olan Aktif Bank, alacakları için icra takibi başlattı. Bankanın, borçlu şirket ve yetkilisi yanı sıra, IATI'den alacağı olduğu düşünülen 120 firmaya da haciz ihbarnameleri göndermeye başladığı belirtildi.

Aktif Bank'ın yanısıra, IATI'den 3 milyon 688 bin lira alacağı bulunan Akbank'ın da İATİ Turizm Ticaret A.Ş., IDMS Turizm AŞ ile şirketlerin yetkilileri Levent Aydın ile Bülent Aydın’a yönelik haciz ihbarnamesi gönderdiği ifade edildi.

İATİ, daha önce iflas erteleme isteyen Tez Tour’un da ortağı olan Levent Aydın tarafından kuruldu. Şirket, geliştirdiği sistemle uçak bileti satışı alanında kısa sürede pazarda en büyük paya sahip oldu. İATİ aynı zamanda bazı tur operatörlerinin Antalya’daki ‘incoming’ (yurtdışından yurtiçine tatilci getirilmesi) hizmetini veriyor. İATİ, Capital ve Fortune dergilerinin en büyük 500 firma listesine girmişti.



Bu Haber 21.11.2019 - 16:13:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.