Hüsnü Akhan Galataport’a yanaşacak gemi sayısını saçıkladı

Hüsnü Akhan Galataport’a yanaşacak gemi sayısını saçıkladı

Doğuş Grubu Başkan Vekili Hüsnü Akhan, bu yıl Galataport İstanbul’a yanaşacak kruvaziyer gemisi sayısını açıkladı.


Costa Venezia isimli dev gemisiyle İstanbul çıkışlı/varışlı turlar başlatan Costa Cruises, Galataport’a yanaşan dev gemide acentelere iftar yemeği verdi. Etkinlikle konuşan Doğuş Grubu Başkan Vekili Hüsnü Akhan, Galataport’un bu yıl beklentilerine ve gelecek hedeflerine ilişkin bilgi verdi.

Avrupa’nın ikinci büyük leed sertifikalı projesi

Galataport’un sürdürülebilir bir katma proje olduğunu belirten Doğuş Grubu Başkan Vekili Hüsnü Akhan, “Bu anlamda oldukça zor olan kıstaslarıyla birlikte leed üretim sertifikasına sahip Avrupa’nın ikinci büyük projesi konumuna geldik. Bu nedenle Kruvaziyer Birliği, çevresel sorumluluk ödülünü Galataport’a verdi. Galataport’un en etkileyici özelliklerinden birisi de, dünyada bir ilk olan özel bir kapak sistemine bağlı 29 bin metrekare büyüklüğündeki terminal binası. Sektörde fark yaratan inovasyon sayesinde bizler şu anda gemideyken, istanbullulular da Galataport’un keyfini çıkarıyor.” dedi.

250 gemi, 850 bim yolcu hedefi

Aynı anda 3 geminin yanaşabildiği Galataport İstanbul’un, günlük 15 bin yolcu ağırlayabilecek kapasiteye sahip olduğunun altını çizen Akhan, “Galataport, İstanbul’un yanında, Türkiye’deki diğer turizm çekim noktalarına da önemli bir ekonomik katkı sağlayacak. Ana liman olan Galataport, Akdeniz çanağından Karadeniz’e kadar geniş bir coğrafyada kruvaziyer turizmine büyük katkı sağlayacak. Önümüzdeki yıllarda 1,5 milyon turistin Galataport’u ziyaret etmesini bekliyoruz. 2022 yılı sonuna kadar 250 kruvaziyer gemisini ve yaklaşık 850 bin yolcuyu ağırlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.



Bu Haber 29.04.2022 - 10:34:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.