Hüsnü Akhan, Galataport'un hedeflerini açıkladı

Hüsnü Akhan, Galataport'un hedeflerini açıkladı
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nin düzenlediği Turizm Yatırım Forumu'nda konuşan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüsnü Akhan, Galataport'un hedefleri hakkında bilgi verdi.

Yılda 25 milyon ziyaretçi hedefleniyor

TTYD'nin düzenlediği Turizm Yatırım Forumu'nda 'Mega Projeler' başlıklı panele katılan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüsnü Akhan, Galataport'a her yıl, 7 milyonu turist olmak üzere, ortalama 25 milyon ziyaretçi almayı hedeflediklerini söyledi. Bu sayının 1.5 milyonunun kruvaziyer yolcusu ve gemi mürettebatı olacağını kaydeden Akhan, ''Limanımıza aynı anda 3 yolcu gemisi yanaşabilecek, günde 15 bin yolcu ağırlanacak.'' diye konuştu.

Kruvaziyer indi-bindi turisti 120-150 euro harcıyor

Galataport'a ilk kruvaziyer gemisinin nisan ayında yanaşacağını kaydeden Akhan, kruvaziyer harici turist günde 60 euro harcarken, kruvaziyer transit yolcularının 90, kruvaziyer indi-bindi yolcularının ise 120-150 euro harcadığını ifade etti. Akhan, kruvaziyer personelinin ise kişi başına günde 70 euro harcadığını kaydetti.

4500 kişi istiham edilecek

Doğuş Holding ile Bilgili Holding'in, Galataport ihalesi için devlete 702 milyon dolar ödediğini, projeyi hayata geçirmek için de 1 milyar dolarlık yatırım yaptığını açıklayan Hüsnü Akhan, ''Yabancı ziyaretçilerin projeyi işleteceğimiz dönemde ülke gelirine 25 milyar dolar katkısı olacağı düşünülüyor.'' dedi. Akhan ayrıca, projenin işletme aşamasında 4 bin 500 kişinin istihdam edileceğini kaydetti.



Bu Haber 30.01.2020 - 10:33:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.