Hükümetin ekonomi paketine TÜSİAD yorumu

Hükümetin ekonomi paketine TÜSİAD yorumu

Hükümetin koronavirüse karşı açıkladığı ekonomik önlem paketini değerlendiren TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, 'Bunu sadece başlangıç paketi olarak görmek lazım.'' dedi.


Türk Sanayicileri ve İş İnsanları (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Paketi ve COVİD-19 salgını ile yaşanan ekonomik ve sosyal gündeme ilişkin Dünya gazetesine konuştu.

''Tek başına çare olması mümkün değil''

Açıklanan paketi bir başlangıç paketi olarak görmek gerektiğini belirten Simone Kaslowski, özellikle Avrupa'da alınan önlemler nedeniyle yurt dışı talebi durma noktasına geldiğini belirtti. Kaslowski, ''Dolayısıyla, tek bir paketin tek başına çözüm ya da çare olması mümkün değil. Bunu bir süreç yönetimi olarak görmek lazım. Pek çok ülke de açıkladıkları paketleri sürekli güncelliyor, destek miktarını artırıyor” dedi.

Önceliğin istihdamı korumak olması gerektiğini belirten Simone Kaslowski, kendilerinin ve yakınlarının sağlığıyla ilgili endişe duyan insanların bir de 'işimi kaybeder miyim, geçimimi nasıl sağlarım' korkusu yaşamaması gerektiğini söyledi.

''Bu yol ilk bakışta maliyetli olabilir ama...''

Hem ekonomik tedbirler hem de sağlıkla ilgili tedbirler konusunda önden gitmenin önemli olduğunu kaydeden Kaslowski, ''En sıkı tedbirleri en erken zamanda almak tercih edilmeli. Bu yol ilk bakışta maliyetli gözükebilir ama gecikmenin maliyeti hem insani hem de ekonomik boyutlarda çok daha vahim noktalara gidebiliyor. İtalya, İspanya gibi örnekler iyi bir ders niteliği taşıyor bu açıdan. Erken tedbir almak hayat kurtarır.'' ifadelerini kullandı.



Bu Haber 27.03.2020 - 11:01:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.