'Hizmetimiz fiyatlarımızın çok üstünde, bunu kimse başaramadı'

'Hizmetimiz fiyatlarımızın çok üstünde, bunu kimse başaramadı'
Tourismtoday Dergisi, turizm sektörünün deneyimli ismi Ahmet İllez ile sektörün gündem maddelerini mercek altına aldı.


Tourism Today'in röportajını sizlere aktarıyoruz:

Konaklama sektörünün kabusu kıyı kenar çizgisinden, turizmin 2023 hedefine, Antalya turizminin son gözdesi Lara bölgesine kadar birçok konuda konuştuğumuz Miracle Resort Hotel Genel Müdürü Ahmet İllez, Türk turizmi verilen hizmetin kalitesinin fiyatının çok üzerinde olması ile ön plana çıktığını söylüyor ve şu çok önemli detayı da satır arasında belirtiyor: “Bunu da bizden başka kimse başaramadı”
 
2012 yılını iyisi ile kötüsü ile geride bıraktık. 2013 yılı sizce nasıl bir yıl olacak?

2013 hemen hemen 2012 paralelinde +- %10 farkla pazarlara göre değişimlerin yaşanacağı bir yıl olacak.

2013 turizm sezonuna damga vuracak pazarlar hangileri olacak?
Avrupa ağırlığını koruyacak olup; Hollanda ve İngiltere Pazarında olumlu artışlar gözleniyor.

 Türk turizmi, bazı turizmcilerimize göre hızlı bazı turizmcilerimize göre de sorunlu büyüdü. Siz Türk turizminin gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türk Turizmi bana göre gayet sağlıklı büyüdü ve bu büyümesini de sürdürüyor. Bence daha yolun yarısındayız, alacağımız daha çok yol olacaktır.

 Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in “Turizmi yeniden icat etmeliyiz” sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz. Bir turizmci olarak bu sözden nasıl bir mesaj çıkartıyorsunuz?

Her türlü mesaj çıkartılabilir. Ben olumlu yönden alıyor; daha yapacak çok işimiz olduğuna inanıyorum.

Türk turizminin kıyı kenar çizgisi gibi kronikleşen sorunları bulunuyor. Türk turizminin önündeki bu tür sorunlar sizce nasıl bir ortak akıl ile çözülür?

Bu sorun yıllardır var ve geliştirilerek sonlandırılmadığı için sürekli gündemde ve can sıkıyor. Şu anki hükümetimiz ve Bakanımız Sayın Ömer Çelik’ gücü bu sorunu çözmeye yeter. Yeter ki istesinler. Umarım bu sene çözümlenecektir.

 Sizce Antalya sadece 10 milyon turist ağırlayan bir turizm kenti mi? Antalya’nın turizme katkısı sadece turist sayısı ile mi sınırlı?

Maalesef şu an turist sayısı ile sınırlı. Umarım bundan sonra alternatif turizm harekeleri ve kent yapılandırması ile de çok cazip bir hale getirilerek 12 ay yaşayan ve yaşatan bir kent olur. Antalya’da çok potansiyel var, bilimsel çalışmalar ile bunların ülkemiz ve dünya insanlarına kazandırılması gerekiyor.

Türkiye’nin 2023 yılındaki turizm hedeflerini biliyorsunuz. Antalya’nın bu hedefe katkısı sizce nasıl olacak?

Öncelikle alt yapı ve üst yapı projelerini masaya yatırmalı ve her kesimden katılımcılar ile ciddi bir master plan hazırlanmalıdır.

 Türk otellerindeki fiyat kalite orantısı hakkındaki değerlendirmeniz nedir?

Verilen hizmet, verilen fiyat politikalarının çok üstündedir. Bunu da bizden başka kimse başaramadı.

Uzun bir süredir Lara bölgesindeki Miracle Resort Hotel’in genel müdürüsünüz. Lara bölgesinin Antalya ve Türk turizmine katkısını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Evet, 8 yıldır Miracle Resort Hotel’de, 25 yıldır da Lara’da Genel Müdürlük görevini sürdüren iyi bir Laralıyım. Lara’nın Antalya tanıtımındaki katkısı falezlerin sıfırlandığı noktadaki dünyaca ünlü Lara Altınkum plajları, faydalı radyasyon oranı ile de romatizmal ve sedef hastalıkları gibi birçok rahatsızlığa da iyi gelmektedir. Aksu ve Kundu’daki temalı Otellerimizde harika hizmet standartları ile bu güzelliklere güzellik katmaktadır. Artık bundan böyle Lara’nın Turizme daha çok katkı koyacak plan ve projelerle zenginleştirilmesi zamanıdır.

Miracle Resort Hotel’in 2013 yılındaki hedefi nedir? Bu hedefe ulaşmak için neler yapacaksınız?

Öncelikle kıyı kenar çizgisi ile gündeme gelen olumsuzlukların giderilmesi için elimizden gelen azami desteği vererek misafirlerimize Türk konukseverliğinin en güzel örneklerini sunmak için hazırlamış olduğumuz konseptimizi hayata geçireceğiz. Bu hedefe ulaşmak için de bıkmadan ve usanmadan projeler üreterek daima gündemde ve heyecan verici bir noktada olmayı hedefliyoruz.


Bu Haber 03.05.2013 - 11:03:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Sadun alp 03.05.2013 - 06:19

    Sevgili Ahmet kardeşim hizmet kalitesinin oldukça yukarda oldugun herkes cok iyi biiyor,bene başarılarınızın artarak devam etmesini ve grubunuzun yeni yatırımlarla ileriye gitmesini temenni ederim selamlar sevgiler.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.