Hilton ve Torunlar GYO’dan yeni işbirliği

Hilton ve Torunlar GYO’dan yeni işbirliği

Hilton, Embassy Suites markasını Torunlar GYO ile Türkiye’ye getiriyor.


Turizm Güncel

Hilton’un önemli markalarından biri olan Embassy Suites by Hilton, Türkiye’ye Torunlar GYO  ile giriş yapacak.

İstanbul’daki Torun Center Ofis Kule binasında gerçekleştirilen franchise anlaşması imza törenine Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Torunlar GYO CFO’su İsmail Kazanç, Hilton Başkan Yardımcısı ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Simon Vincent, Hilton Orta Doğu ve Güney Avrupa İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Collini’nin katılımı ile gerçekleştirildi.

İstanbul-Mecideyköy’deki Büyükdere Caddesinde konumlanan otelde, 33 süit, 77 daire olmak üzere 110 oda bulunacak. Ayrıca otelde restoran, fitness merkezi, toplantı salonları, yürüyüş parkuru, açık havuz yer alacak. Otelin 2024 turizm sezonunda misafirlerini ağırlamaya başlaması hedefleniyor.

Embassy Suites by Hilton, Torun Center ismiyle faaliyete geçecek otel Torunlar GYO’nun yüzde 100 iştiraki olan TRN Otel İşletmeciliği tarafından franchise anlaşması modeli ile işletilecek.

Törende konuşan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Embassy Suites by Hilton markası için 16 yıllık sözleşme imzaladıklarını ve Torun Center için otel projesiyle birlikte toplam yatırımın 60-70 milyon dolara ulaştığını söyledi.

“Avrupa ve Türkiye’de ilk”

Torun Center’da açılacak Embassy Suites makasının Avrupa ve Türkiye’de ilk olduğunu ifade eden Aziz Torun şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün burada uzun zamandır üzerinde çalıştığımız hatta projenin ilk tasarımında yer alan otel konseptimizi ekonomik şartlar ve konjektürel süreç nedeniyle ertelediğimiz uzun konaklamalı otel konseptimiz için bulunuyoruz. Daha önce Mall of İstanbul projemizde de birlikte çalıştığımız Hilton Grubu ve değerli bir markası olan Embassy Suites by Hilton markasını Türkiye’ye getiriyoruz. Gençlik yıllarımızda ihtişamı anlatmak için Hilton gibi derdik. Türkiye’nin ilk lüks markalarından. Mall Of İstanbul projemizde de Hilton ile işbirlği yaptık. Dolayısıyla bizde Mall Of İstanbul’da Türkiye pazarını bilen bir markayla iş işbirliği yapmaktan memnunuz. Torun Center’in başlangıcında da var olan otel konseptini de 15 Temmuz’dan başlayan ekonomik süreç ve pandemi süreciyle ertelemiştik. Daha sonraki süreçte yaşanan ihtiyaçları de ele aldık. Özellikle turizm sektöründe büyüme ve uzun konaklamaya olan talebi de dikkate alarak Embassy Suites by Hilton markasını karar verdik. Bu marka Amerika ve Kanada’da var. Hilton, Embassy markasıyla ilk defa Türkiye ve Avrupa’ya girmiş olacak.”

“Yüzde 100 doluluk hedefliyoruz”

Aziz Torun uzun konaklama konseptini neden tercih ettikleri konusunda ise “Turizm Türkiye’de hızla büyüyor. Geçen yıl 45 milyon ziyaretçi sayısına ulaştık. Deprem nedeniyle bir duraklama yaşadık ama önümüzdeki yıllar açığı kapatarak 55-60 milyonlara ulaşacağımıza inanıyoruz. İstanbul’da artık otel projesi geliştirmenin kolay olmayacağını biliyoruz. Projenin İstanbul’daki bu talebe katkı sunacağını düşünüyoruz. İstanbul’da kongre, iş turizmi kadar yeme-içme, sağlık sektöründeki aldığı mesafe nedeniyle daha uzu konaklama tercih eden bir misafir kitlesin bekliyoruz. Mall Of İstanbul’daki otelimizde de bu talebi görüyoruz. Bu yüzden biz de bu yatırımı böyle bir marka ile yapmaktan memnunuz.  Otelimizde yüzde 100 doluluğa ulaşmak nihai hedefimiz. Mall Of İstanbul Hilton’da yüzde 80-90 doluluklara ulaştık. Embassy Suites otelimizde de yüzde 90’ın üzerinde doluluk hedefindeyiz. Bu projenin her iki grup için de hayırlı olmasını diliyorum. “ ifadelerini kullandı.

“Türkiye’deki varlığımızı daha da büyüteceğiz”

Hilton Başkan Yardımcısı ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Simon Vincent ise “Torunlar GYO ile çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Mall Of İstanbul’un ardından bu ikinci projemiz. İşbirliğimizi daha da büyütmeyi hedefliyoruz. İstanbul çok özel bir şehir. 65 yıl önce Hilton İstanbul’da ilk otelini açtı. Türkiye, tüm dünyada Hilton’un dördüncü büyük pazarı. Türkiye’de 107 otele ulaştık. Pandemiye rağmen 3 yılda 14 açılışı gerçekleştirdik. Mevcut otel açılışları ile Türkiye’deki varlığımızı daha da büyütmeyi hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.



Bu Haber 25.07.2023 - 13:21:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turk Markaları

    Haluk Süngü 26.07.2023 - 05:22

    Nedir bu yabancı marka düşkünlügümüz, kendi markamızla turizm sektöründe yer almaya ve dünya ya açılmaya çalışmıyoruz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.