Hilton olacaktı... Rumeli Han icradan satışa çıkarıldı

Hilton olacaktı... Rumeli Han icradan satışa çıkarıldı

2017 yılında Hilton tarafından otel olarak açılması planlanan fakat icradan satışa çıkarılan Beyoğlu’ndaki Rumeli Han ikinci kez icradan satışa çıkarıldı. Bina için 1,6 milyar TL muhammen belirlendi.


İstanbul Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, Beyoğlu ilçesi, Hüseyinağa Mahallesi, İstiklal Caddesi Mevkii, 356 ada 4 parselde bulunan tarihi Rumeli Han’ı 1 milyar 600 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkardı. Belirlenen yüzde 20'lik KDV'yle birlikte rakam 2 milyar TL’ye çıkıyor.

Rumeli Han’ın birinci satış ihalesi 16 Şubat 2024 tarihinde saat 14.30’da, ikinci ihalesi ise 15 Mart tarihinde aynı saatte gerçekleştirilecek.

Master Haber’den Ercan Öztürk’ün haberine göre,  A ve B olmak üzere iki bloktan meydana gelen yapının bir bölümü için otel restorasyon izni bulunuyor. Bin 391 metrekarelik oturum alanı bulunan Rumeli Han'ın toplam kapalı alan büyüklüğü 12 bin 550 metrekare. Ancak otel olarak kullanılacak bölüm 11 bin 872 metrekare olarak belirlendi.

Rumeli Han da 2012 yılında Laleli’de dericilikle başlayan ve otelcilik ve turizme yönelen Taksim Hill, Art Otel, Kafkasya Otel Florya Konağı gibi otellerin sahibi Gevrekli Ailesi tarafından satın alındı. Binanın 62 kiracısı 2014 yılına kadar çıkarıldı.

Hilton zincirinin üst markalarından biri olmak üzere restorasyona girdi. O günlerde yapılan açıklamaya göre Hilton Worldwide, Curio-A Collection by Hilton markasına Avrupa'da açacağı iki oteli ekleyecekti.

2017’de açılacağı belirtilen 173 odalı otelin, bir restoran ve bara sahip olacağı belirtiliyordu. İcralar, iflaslar artarken Rumeli Han 450 milyon TL muhammen bedelle icradan satışa çıkarılmıştı.



Bu Haber 13.12.2023 - 15:45:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.