Hilton depremzedelere açılıyor

Hilton depremzedelere açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz ay kapanan Hilton İzmir'in depremzedelere açılacağını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyenin ortağı olduğu Hilton İzmir ile Uzundere konutlarının depremzedelere açılacağını duyurdu. Soyer, düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili şunları söyledi:

''Dört mahallemizde çok büyük tahribat oldu. Buradaki hasar tespit alanları yüzde 85-90 oranında tamamlanmış durumda. Bizim hedefiz kısacası 4 bin ailedir. Bizler 662 haneye de Büyükşehir'in olanakları ile kafasını sokacak yer hedefliyoruz. Hilton denilen bir yer var ve orada Büyükşehir'in yüzde 27 hissesi var ve büyük ortakla da görüştük 380 odanın tamamını depremzedelere açıyoruz. Bizim Uzundere'de 4 bloğumuz var. Her birinde 56 daire var bunları hemen yarın açabilecek durumdayız. Toplamda 224 konutu da bu 380'in üzerine ilave edeceğiz. Gaziemir eski semt merkezi alanında da 58 yaşam alanını da deprem zedeler için kullanacağız. Bununla da en az bin 100 aile için kira bedelini garanti altına almış durumdayız, kısacası bin 162 hanemiz için bugün itibari ile yaşam alanı sunabilecek durumdayız.''



Bu Haber 05.11.2020 - 08:35:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yardim

    Filiz Özgür 10.02.2023 - 04:25

    İzmir hilton için yardım olarak çalışmak istiyorum nerelere başvuru yapacagiz

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.