Hilton 2021 yılında açtığı otel sayısını açıkladı

Hilton 2021 yılında açtığı otel sayısını açıkladı

Küresel otel zinciri Hilton, 2021 yılında açılışını yaptığı yeni otellerle büyümesini sürdürdü. Şirket 2021 yılında 414 yeni otel açtığını duyurdu.


Hilton, 2021 yılını rekor büyümeyle kapattığını açıkladı. Şirket, 2021 yılına 67 bin 100 odaya denk gelen 414 yeni otel açtığını duyurdu.

Chris Nassetta: Toparlanma ve büyüme yılı

Konuyla ilgili açıklama yapan Hilton Başkanı ve CEO'su Chris Nassetta, "Bir yıllık toparlanma ve büyümenin ardından seyahat sektörünün esnekliğine ve ekibimizin dünya genelinde çok sayıda otelde müşterilerimize hizmet verirken değişime uyum sağlama kabiliyetine şahit olmak gerçekten inanılmazdı. Seyahat etmenin, yeni kültürleri deneyimlemenin, diğer insanlarla bağlantı kurma arzusunun insani deneyimin en önemli odaklarından biri olduğuna inanıyoruz. Hilton olarak, 2022 yılında konuklarımızı ağırlamayı ve yeni anılar biriktirmelerine katkıda bulunmayı dört gözle bekliyoruz" dedi.

2 bin 670 otel yolda

Pandemi döneminde de dünya genelinde büyümesini sürdüren şirket, 2021 yılını altı kıtada 18 marka altında 6.800'ü aşkın otel ve net yüzde 5,6 büyüme ile kapattı. Şirketin büyüme planı, yarısına yakını yapım aşamasında olan toplam 408 bin odası bulunan 2 bin 670 oteli içeriyor.

Kevin Jacobs: Otel sahipleri bizi tercih ediyor

Hilton Küresel İş Geliştirme Başkanı ve CFO'su Kevin Jacobs, "Hilton olarak yakaladığımız büyüme, uzun vadede ne kadar iyi konumlandığımızı gösteren en önemli performans göstergelerinden biri olmaya devam ediyor. Otel sahipleri, üstün ticari performansımız nedeniyle bizimle çalışmayı tercih ediyor. Düşük sermaye gerektiren iş modelimiz ile tüm paydaşlarımız için değer sağlamaya ve birim başına net büyümeyi en üst düzeye çıkarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Las Vegas'ta tarihi büyüme: Hilton, üç lüks marka dahil olmak üzere, 13 marka altında 36 otel ve 12 binden fazla yatakla, Las Vegas'taki varlığını önemli ölçüde güçlendirdi. 2021 yılının Haziran ayında Hilton ve Genting Group, Hilton tarihinin en çok markalı tesisi olan Resorts World Las Vegas'ı faaliyete geçirerek dünyanın en büyük Conrad Hotels & Resort tesisi, ABD'deki ilk LXR Hotels & Resort konumlarından biri ve Hilton Hotels & Resorts otel olmak üzere üç premium markayı bir araya getirdi. Ayrıca, Virgin Hotels Las Vegas'ın faaliyete geçmesiyle birlikte Curio Collection by Hilton, Las Vegas'ta yeniden gün yüzüne çıktı.

Her şey dahil portföyü genişledi: Hilton'un her şey dahil portföyü 2021'de Karayipler ve Latin Amerika'daki açılışlarla büyüdü: Hilton Cancun, Her Şey Dahil Resort; Hilton Vallarta Riviera Her Şey Dahil Resort; Mangrove Beach Corendon Curaçao Her Şey Dahil Resort, Curio Collection by Hilton ve Yucatan Playa del Carmen Her Şey Dahil Resort, Tapestry Collection by Hilton.

Yaşam tarzı markaları: Hilton'un yaşam tarzı markaları Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) ve Brezilya'da ivme kazandı. Canopy by Hilton, Fransa, İngiltere ve İspanya'da faaliyetlerine başladı. Motto by Hilton, Avrupa'daki ilk otelini Motto Rotterdam Blaak ile 2022'de Hollanda'da açmayı planladığını duyurdu. Ayrıca Brezilya, Canopy by Hilton Sao Paulo Jardins ve Almenat Hotel, Tapestry Collection by Hilton'un ilk lansmanlarıyla iki Hilton markasını ağırladı.

Asya Pasifik Bölgesinde Büyüme: Hilton Nagasaki, şirketin Asya Pasifik'teki 500’üncü oteli olurken Hilton Lanzhou City Center, Büyük Çin ve Moğolistan bölgesindeki 400’üncü oteli oldu.

Washington, D.C. Bölgesinde Büyüme: Şirket, Hilton Washington DC Capitol Hill ile Washington D.C. bölgesindeki 25’inci otelini faaliyete geçirdi.

Pazara sunulan yeni markalar

Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Dana Point California’da açılan Waldorf Astoria Monarch Beach Resort & Club ile Batı Kıyısı bölgesindeki varlığını büyüttü ve markayı 2025 yılında Japonya, Osaka'ya genişletmek için Orix Real Estate Corporation ile dönüm noktası niteliği taşıyan önemli bir yönetim anlaşması imzaladı.

California'daki ilk Conrad Hotels & Resorts tesisi olacak Conrad Los Angeles (2022 Baharında açılıyor) ve yine Tulum'daki ilk Conrad Hotels & Resorts tesisi olacak Conrad Tulum Riviera Maya için yönetim anlaşması imzalandı.

LXR Hotels & Resorts, Afrika ve Hint Okyanusu bölgesine Mango House Seychelles ve Asya Pasifik bölgesine ROKU KYOTO, LXR Hotels & Resorts ile giriş yaptı.

Signia by Hilton Orlando Bonnet Creek'in yenilenmesiyle yeniden markalanan Signia by Hilton faaliyetlerine başladı. Ayrıca, Georgia World Congress Center'da Signia by Hilton Atlanta'nın temeli atıldı.

Sable at Navy Pier Chicago, Curio Collection by Hilton'un açılışıyla Curio Collection by Hilton bünyesindeki otel sayısı dünya genelinde 100'ü aştı.

DoubleTree by Hilton, Almanya'daki ilk tesisi DoubleTree by Hilton Frankfurt Niederrad'ın açılışıyla markasının uluslararası erişimini 50’nci ticari pazara genişletti.

Tapestry Collection by Hilton, Atocha Hotel Madrid, Tapestry Collection by Hilton ve Hollick Hotel Wen’an, Tapestry Collection by Hilton dahil olmak üzere, Avrupa ve Çin bölgesindeki yeni tesislerini faaliyete geçirdi.

Motto by Hilton, Hollanda'da Motto Rotterdam Blaak ve Meksika'da Motto Tulum ile 2022'de Avrupa ve Latin Amerika bölgesindeki ilk otellerini açmayı planladığını açıkladı.

Hilton Garden Inn, sırasıyla Hilton Garden Inn Albany, Hilton Garden Inn Seoul Gangnam, Hilton Garden Inn Phuket Bang Tao ve Hilton Garden Inn Jakarta Taman Palem ile Avustralya, Güney Kore, Tayland ve Endonezya'nın başkenti Jakarta'ya giriş yaptı. Marka ayrıca, Çin'de büyük ölçekli franchise modelini başlatarak yatırımcıları ve bağımsız sahipleri franchising fırsatlarını keşfetmeye davet etti.

Faaliyette olan otel sayısı 2 bin 700'ü aşan Hampton by Hilton, Hampton by Hilton Grand Cayman ile İrlanda, Özbekistan ve Katar'ın yanı sıra Cayman Adaları'na genişleyerek önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Hampton ayrıca, ülke genelinde imzalanan 600 ek geliştirme anlaşması ile 200 otele ulaşarak Çin'deki en hızlı büyüyen uluslararası otel markası olmaya devam etti. Ayrıca, 2022 yılına güçlü bir başlangıç yapan marka, Entrepreneur’s Franchise 500® tarafından arka arkaya 13'üncü yılda 1 numaralı otel franchise'ı olarak belirlendi ve Oteller ve Moteller kategorisinde en fazla tesise sahip olan marka olma başarısını gösterdi.

Pandemi döneminde bünyesine yaklaşık 100 otel ekleyerek 200’üncü otelini açan Tru by Hilton, Brezilya, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, Meksika ve Porto Riko'daki genişlemelerin yanı sıra Karayipler ve Latin Amerika'ya açıldığını açıkladı.

Homewood Suites by Hilton, sahipleri ve geliştiriciler için katma değer ve çok yönlülük sunarken tesislerde evlerindeki konforu bekleyen konukların ihtiyaçlarını aşacak şekilde tasarlanan ve oyunun kurallarını değiştiren, tamamen yeni prototipi "Prototype 10.0" ile kapsamlı bir marka yenilenmesine gitti.

Home2 Suites by Hilton, yalnızca 10 yıl içinde 500 tesise ulaşarak ve geliştirme aşamasında olan 437 tesisle ABD'deki en hızlı büyüyen otel markalarından biri haline geldi. Marka, bölgedeki 1.000 Home2 Suites by Hilton tesisinin ilkinin açılışıyla Çin'e de giriş yaptı.

Hilton tüm bu gelişmelere ek olarak "Bağlantılı Oda Dijital Onayı" ve "Hilton Honors Dijital Anahtar Paylaşımı" gibi sektör lideri programları ve ürünleri hayata geçirdi ve marka standartlarını dönüştürmenin yanı sıra evcil hayvan dostu çözümlerini de genişleterek müşterilerinin değişen ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yeniliklerine devam etti.



Bu Haber 25.01.2022 - 12:19:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.