Havaş'ta düğmeye basan TAV, halka arza da sıcak!

TAV Havalimanları Holding, yüzde 65'ine sahip olduğu yer hizmletleri sağlayıcısı Havaş'ın halka arzına sıcak bakıyor


TAV Havalimanları Holding, yüzde 65'ine sahip olduğu yer hizmletleri sağlayıcısı Havaş'ın halka arzına sıcak bakıyor. Havaş'ta geri kalan yüzde 35'lik kısmın da alımı için harekete geçen TAV CEO'su Sani Şener, işlemi kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini, halka arzı da piyasa
koşullarına göre değerlendireceklerini söyledi.

STRATEJİ DEĞİŞMEYECEK
İşlem sonrası Havaş'ın ana stratejisinde bir değişiklik planlamadıklarını belirten Şener, "Havaş'ın halka arzını uzun zamandır istiyoruz, Havaş'ın yüzde 100'üne sahip olduğumuz 2008 yılı başındaki açıklamalarımızda da halka arzı dilediğimizi ifade ediyorduk. Halka arza her zaman sıcak bakıyoruz, piyasa koşullarına göre değerlendireceğiz" dedi.

HİSSELERİN YÜZDE 28,3'Ü HSBC'DE
TAV Havalimanları Holding, tamamına sahip olduğu Havaş hisselerinin yüzde 28,33'ünü HSBC, yüzde 6.67'sini ise İş Girişim Sermayesi'ne 2009 yılında sattı. Bu işlem sırasında Havaş'ın şirket değeri ise 180 milyon euro olarak belirlendi.

ANALİSTLER NE DİYOR?
Analistler, Havaş'ın yüzde 35 hissesinin geri alımı işleminde fiyatın ön plana çıktığını belirtirken, işlemde TAV Havalimanları'ndan nakit çıkışının sınırlı olmasını bekliyor. EFG Analisti Burak İşyar, "Havaş için değerlememiz 133 milyon euro seviyesinde. Havaş'ın, TAV'ın toplam değerlemesindeki payı ise yüzde 4. Bu nedenle satın alma işleminin şirket üzerinde çok fazla etkisi olmasını beklemiyoruz" dedi.

NAKİT ÇIKIŞI SINIRLI MI OLUR?
İş Yatırım Analisti Efe Kalkandelen, "Operasyonel kârlılığın azalması ve yerel yönetimlerle havalimanı transfer hizmetleri konusunda anlaşmazlık yaşanması Havaş'ın cazibesini olumsuz etkiledi. Bunun haricinde halka arz sürecinin gecikmesi, hisseleri ana şirkete satmayı tek çıkış stratejisi olarak bırakıyor. Bu aşamada TAV'ın hisseleri hangi fiyattan geri alacağı ön plana çıkıyor. Ancak Havaş hisseleri değerlememize göre TAV'ın toplam değerinin yüzde 5'ini oluşturmakta. Dolayısıyla, yüzde 35 hissenin alımı nedeniyle nakit çıkışı sınırlı olacak. İşlemin TAV hisseleri üzerinde oldukça sınırlı bir etki yapacağını düşünüyoruz" dedi.



Bu Haber 28.08.2012 - 09:25:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.