Gürkan Özcan Türkiye’nin en büyük BTK’sına yeniden aday

Gürkan Özcan Türkiye’nin en büyük BTK’sına yeniden aday

3 yıl boyunca Fatih BTK Başkanlığı yapan ve yeni dönem için yeniden adaylığını açıklayan Gürkan Özcan, geride kalan sürede yaptıkları çalışmaları ve yeni dönemde yapmak istediklerini anlattı.


Türkiye Seyahat Acentaları Birliğine bağlı Bölge Temsil Kurullarında seçim heyecanı devam ediyor. Seçim heyecanının yaşandığı bölgelerden biri de, acentelerin 26 Ekim’de sandığa gideceği Fatih BTK. Yeni dönem için başkanlığa tekrar aday olan Gürkan Özcan, bölgede yaşanan sorunlara ve yeni dönemde yürüteceği çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

“Seyahat acentelerinin sorunlarını ilgili mercilere taşıdık”

Seyahat acentelerinin İstanbul Havalimanında yaşadıkları karşılama sorununa müdahil olarak dava açtıklarını belirten Gürkan Özcan, davanın şu anda istinaf aşamasında olduğunu ifade etti. Pandemi döneminde zor durumda kalan seyahat acenteleri için hibe başvurusunda bulunduklarını, hibe olmaması durumunda en azından iki yıl ödemesiz düşük faizli kredi için çaba gösterdiklerini kaydeden Özcan, “Partilere giderek sesimizi duyurmaya çalıştık. 2020’nin mart ayında ilk kepenk kapatan ve pandemi sonrasında en son kepenk açan hac-umre acentelerinin sorunlarını ilgili makamlara taşıdık. Ayrıca Cumhurbaşkanı Danışmanı görüşerek acentelerin yaşadığı sorunları anlattık. Ayrıca diğer paydaşlarla birlikte 3 defa Kültür ve Turizm Bakanımız ile bir araya geldik ve sıkıntılarımızı dile getirdi. Ayasofya’ya mart ortasında yapılan yüzde 50’lik zammı Kültür ve Turizm Bakanından randevu alarak görüştük. Görüşmede seyahat acentelerinin aldığı indirime ek yüzde 10 indirim talebimiz oldu ve kabul edildi. Ancak 20 Mart’ta pandeminin etkisi oluştuğu için etkisini görmedik. Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinin ardından uzun kuyruklar oluşmaya başlamıştı. Bu konuyu da Valilikle görüşerek açılış saatini 10.00’dan 09.00’a çekmek suretiyle çözdük.” dedi.

“Yerebatan Sarnıcında seyahat acentelerine indirim almak için çalışacağız”

BTK’ların en önemli görevinin üyelerle genel merkez arasında köprü görevi görmek olduğunu kaydeden Gürkan Özcan, yapmak istedikleri çok fazla şey olduğunu kaydetti. İBB tarafından çalıştırılan Yerebatan Sarnıcında seyahat acentelerine indirim uygulanmadığını ifade eden Özcan “İBB’nin Yerebatan Sarnıcında seyahat acentelerine indirim uygulaması için çalışma yapacağız. Ayrıca, genel merkezdeki ihtisas başkanlıklarının bir benzerini ‘çalışma grubu’ adıyla bölge BTK’mız bünyesinde kurmak istiyoruz. İlk etapta üç çalışma grubu oluşturacağız: hac-umre, taşıma ve Ortadoğu pazarı. Bunun yanında kaçak acenteciliğe karşı mücadeleye ve plaka sorunu yaşayan üyelerimize destek vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

“Fatih BTK Türkiye’nin en büyük BTK’sı”

Fatih BTK’nın Türkiye’nin en büyük BTK’sı olduğunu belirten Gürkan Özcan “Tarihi Yarımada burada. Burada 4 imparatorluk hüküm sürmüş. İstanbul bunların 3 tanesine başkentlik etmiş ve İstanbul Saray Burnunda kurulup sonra genişlemiş. Yani İstanbul dediğiniz zaman akla bu bölge geliyor. Burası hem tarihi hem de stratejik açıdan çok önemli bir bölge. Ayrıca burada taşımacılık yapan, uçak bileti satan, incoming yapan, kültür turları düzenleyen, hac-umre yapan seyahat acenteleri var. Yan.i Türkiye genelinde seyahat acentelerinin yaşadığı sorunların toplamı bölgemizde var. Çok zor ama aynı zamanda çok keyifli bir bölge. Bunun getirdiği bazı sıkıntılar elbette var. Herkesin gelmek istediği bir yer, sürekli göz önündesiniz. Buraya gelmeden Türkiye’nin pek çok yerine gitmiyor insanlar.” ifadelerini kullandı.

“Tarihi Yarımda trafiğe kapatılmalı”

Bölgenin en önemli sorunlarından birinin de trafik sorunu olduğunu belirten Özcan, konuyla ilgili olarak Valilik ve İBB ile görüştüklerini söyledi. Tarihi Yarımada’daki trafik sorununun çözümü için bölgenin normal araç trafiğine kapatılması ve sadece turizm araçlarının girebilmesi gerektiğini söyleyen Özcan, seçim öncesi seyahat acentelerine de genel kurula katılmaları, mesleklerine sahip çıkmaları çağrısında bulundu.



Bu Haber 22.10.2022 - 21:34:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.