Göreme'deki tepki çeken otel inşaatının sahibi kim?

Göreme'deki tepki çeken otel inşaatının sahibi kim?
Göreme’deki peri bacalarının dibine yapılan otel inşaatının sahibinin Göreme eski Belediye Başkanı Cavit Kardeş olduğu öğrenildi.

TurizmGüncel

Nevşehir’in Göreme ilçesinde bulunan peri bacalarının dibine yapılan inşatlar tepki çekerken, hem inşaatın sahibi hem de Göreme Belediye Başkanı inşatın ‘yasal’ izinlerle yapıldığını açıkladı.

İNŞAATIN SAHİBİ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI

Otel inşatının sahibi haberlerde M.K. olarak kodlansa da, inşaatın asıl sahibinin 1989-1994 yılları arasında Göreme Belediye Başkanlığı yapan Cavit Kardeş olduğu ortaya çıktı.

cahit_kardes

Cahit Kardeş'in oğlu Mustafa Kardeş açıklamasında, "Biz bu inşaata başlamadan önce tüm mercilerden gerekli evrakları tamamladıktan sonra başvurumuzu yaptık ve inşaata başladık. Burada otel inşaatımız var. İnşaatımız doğaya kesinlikle uygundur. Yapı Denetimden, Göreme Belediyesi'nden, Tabiatı Koruma Varlıklarından, Müze Müdürlüğünden gerekli izinleri alarak, inşaata başladık. Yaklaşık 3- 5 ay içinde inşaatı tamamlanacak. Mevcut olan şikayetler var. Dün akşam başladı. Biz gerekli mercilere başvurumuzu yaptık. Suç duyurusunda bulunduk. Gerçeği yansıtmadığını kamuoyuna belirtmek istiyoruz. Herhangi bir ters durum yok’’ dedi.

goreme

BELEDİYE BŞKANI: RUHSAT VERİLMİŞTİR

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Göreme Belediye Başkanı  Nuri Cingil, ise, "Göreme'mizdeki bu yapılaşma yetkili kurum ve kuruluşlar, belediyemiz tarafından incelenmiş, aynı zamanda ruhsatı verilmiştir. Yalnız bu noktada hem ulusal hem de yerelde yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, sanki bölgede kaçak yapılaşma varmışçasına insanlara suçlama, çamur atma gibi yapılan şeyler doğru değil. Bu yapılan yer imar planı içinde yer alıyor. Belediyemiz mimar ve mühendisleri tarafından projeler incelenerek, kurumların görüşleriyle birlikte sonuçta alınan yapı ruhsatıyla birlikte inşaat başlamıştır." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 13.02.2019 - 10:58:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Salim Sever 14.02.2019 - 08:44

    Benim güzel ülkem ! Eski belediye başkanının otel inşaatına mevcut belediye başkanı ruhsat vermiş. Her ikisi de meşruiyetten , haktan adaletten bahsediyor ve hatta ben bilmiyorum da inşaat sahibinin bildiği ve anladığı şüpheli kuran ayetleriyle kendini savunuyor. Be adam, kuldan utanmazsın, allahtan da korkmazsın da. Peri bacaları üzerine devrilir de altında kalmaktan da mı korkmazsın. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Memleketin dört bir köşesinde bu tip işler çeviren cambazların, utanmazların ALLAH BELASINI VERSİN, amin !

  • Luxor 14.02.2019 - 09:47

    Tüm evraklarin tam olmasi yasal olduğunu kanıtlama. insaat sahibi wski belediye baskanligi yapnis kisi. Hatırı sayılır kisileri baglamis olarak belgeleri kendi istedigi sekilde izinleri almis gorunuyor. Ruhsatli olsa dahi tabiaat ve cevreye zarari olan hir yapi derhal yikilmali ve yargilanmalidir. Belediye baskanliginda bu insaata izin verenlerde zamaninda belediye baskanindan faydalanmis kisiler olabilir...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.