Fly Kıbrıs ilk uçuşunu İstanbul’dan yaptı

Fly Kıbrıs ilk uçuşunu İstanbul’dan yaptı

KKTC’de kurulan yeni hava yolu Fly Kıbrıs Havayolu, ilk uçuşunu İstanbul Havalimanından gerçekleştirdi.


KKTC'nin milli havayolu olma hedefiyle kurulan Fly Kıbrıs Havayolları (Fly KHY) ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

İstanbul Havalimanından FH104 sefer sayısıyla kalkış yapan TC-FHK kuyruk tescilli A320 tipi yolcu uçağı Ercan Havalimanına teker koydu.

Fly KHY,  başlangıçta İstanbul’a karşılıklı iki sefer Ankara ve İzmir’e ise karşılıklı bir uçuş yapacak. Havayolu, mayıs ayından itibaren ise Erbil, Priştine, Amman ve Bakü’den KKTC’ye charter seferler düzenlemeyi planlıyor.

Kurucu ortakları arasında eski Kuzey Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın torunu olan Rauf Denktaş, Mehmet Dalman Yücel ve Nusret Polat’ın yer aldığı Fly KHY'nin uçakları Freebird tarafından opere ediliyor.

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık konuya ilişkin yayınladığı köşe yazısında “Tabi yeni yeni turizm sezonu açılırken durağan haldeki havacılığımızın da hareketlenmesini bekliyoruz. Mesela KKTC’de kurulan şirketin bu rotaya uçan diğer şirketlerin de fiyat revize etmesini bekliyoruz. Zira rekabet oluşacak ve minimum kar ile maksimum yolcu hedeflenecektir. KKTC’ye, Kıbrıs Türk Hava Yollarından sonra Kıbrıs Havayolları hayırlı olsun. Umarım uzun soluklu bir havayolu şirketi olur.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 17.04.2023 - 12:04:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.