'Ajansın kurulacağını söyledi ama nasıl olacağını söylemedi'

'Ajansın kurulacağını söyledi ama nasıl olacağını söylemedi'

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un Ajansın kurulacağına dair herkese bilgi verdiğini ancak nasıl olacağını söylemediğini ifade etti.


Milliyet’ten Abdullah Kasrakuş’a konuşan TÜSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, kurulmasını uzun yılladan beri istedikleri Turizm Ajansı’nın kurulmasının sektör açısından bir mihenk taşı olduğunu söyledi.

''Ajansın kurulcağını herkese söyledi ama nasıl olcağını kimseye söylemedi''

Tanıtım ve pazarlamanın tek elden yürütülmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Bağlıkaya, ancak istenenin bu olmadığını söyledi. Bağlıkaya, ‘’Yani herkesin hayal ettiği bu değildi. Sayın Bakanımız bunun kurulacağıyla ilgili hemen hemen herkese bilgi verdi ama nasıl olacağıyla ilgili en azından bizim hiçbir bilgimiz yoktu. Yasa gönderildiğinde haberimiz oldu. Elimizden geldiği kadar itirazlarımızı ilettik, tabi kanun aşamasındaydı. Bundan sonraki dönemde elimizden geldiği kadar bu işin doğru çalışması için çaba sarf edeceğiz. Önümüzdeki dönemlerde gerçekten faydalı olacağına inandığımız biçimde değiştirilmesi için de çabamızı sürdürmeye devam edeceğiz. İyi bir şey yapıldı ülke için sonuçta, içinde yanlış uygulamalar olabilir bunların yolda düzeltileceğine inanıyoruz.’’ diye konuştu.

2016’da dibe vuran sektörün şu anda dimdik ayakta olduğunu söyleyen Firuz Bağlıkaya, sektörün yavaş yavaş kriz döneminin sıkıntılarını atlattığını ifade etti.

''Avrupa'da 2015 sayılarını bu yıl da yakalayamayacağız''

Avrupa pazarlarında ziyaretçi artışı olmasına karşın 2015 rakamlarının yakalanamadığını belirten Bağlıkaya, ‘’2015 rakamlarını biz bu sene rahat yakalarız diyorduk ama şu ana kadar bazı ülkeler hariç toplama bakıldığında öyle bir gidişat yok. Genel olarak turizm sayıları artıyor ama özellikle bazı ülkelerde ana Avrupa pazarlarında 2015’in üstüne çıkmayı hedefliyorduk. Bu sene olmayacak gibi gözüküyor. Genel rekorumuzu etkilemez ama 2015 referans yılından daha iyi bir yıl yaşamayı önümüzdeki seneye bıraktık bazı pazarlar için söylüyorum.’’ dedi.

''Booking yasağı ile ilgili yasal dayanağımız yok''

Booking gibi seyahat platformlarının Türkiye’de yasaklanmış olmasının getirdiği negatif bir algı olduğuna dikkat çeken TÜRSAB Başkanı, ‘’Bunlarla ilgili yasal düzenleme ve yasal dayanaklar olmadığı için şu anda sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Halbu ki yeni yasal düzenleme yapıldığı zaman, Booking gibi benzeri onlarca site var, o sitelerin de kontrol altına alınması yeni yasayla söz konusu olacak. Hiç değilse yasal bir dayanağımız olacak.’’ şeklinde konuştu.



Bu Haber 29.07.2019 - 14:13:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • mehmet mehmetoglu 30.07.2019 - 05:14

    Booking.com ve diğerleri en azından reklam veriyor ETS hariç hangi lokal acente reklam veriyor? Acentalar armut piş ağzıma düş mantalitesinden kurtulamadığı sürece para kazanamazlar, otellerede kazandırtmazlar. Acentelerinde biraz emek sarfetmesi gerekiyor müşteri bulmak için. Devamlı fiyat düşürmek için otellerin kapısını çalmayı bıraksınlar artık.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.