Firuz Bağlıkaya ve Müberra Eresin'den İngiltere açıklaması

Firuz Bağlıkaya ve Müberra Eresin'den İngiltere açıklaması

İngiltere’nin Türkiye’yi yeniden karantina listesine almasının ardından TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve TÜROB Başkanı Müberra Eresin’den açıklama geldi. Bağlıkaya, ‘Kararın yeniden gözden geçirileceğini umut ediyoruz’ derken, Eresin, ‘Karar hayal kırıklığına yol açtı dedi. 


Bağlıkaya: Kararın gözden geçirileceğini umuyoruz

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, İngiltere'nin Türkiye'nin en önemli turizm pazarlarından biri olduğunu belirterek, "İngiltere tarafından açıklanan kararın hem Türkiye’ye gelme isteği içinde olan İngiltere vatandaşları hem de bizim turizm sektörümüz açısından olumsuz etkileri olduğunu düşünmekteyiz... Ulaştırma Bakanı tarafından açıklanan Türkiye’nin seyahat koridoru listesinden çıkartılan ülkeler arasında yer almasına ilişkin kararın gözden geçirileceğini ümit ediyoruz." dedi.

Bu yılın ilk dokuz aylık döneminde İngiltere'den Türkiye'ye yaklaşık 750,000 ziyaretçi geldiğini belirten Bağlıkaya, Türkiye'nin COVID-19 konusundaki tüm sağlık ve güvenlik tedbirlerini almış olduğuna işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

"İngiliz misafirlerimizin yoğun olarak tercih ettiği Antalya, Bodrum, Marmaris, Dalaman, İzmir, İstanbul gibi destinasyonlarımızda pandemi sürecinin başından itibaren turistin gittiği her noktada olağanüstü önlem ve tedbirler alınmıştır ve alınmaya devam etmektedir. Tüm bu önlemler uluslararası bağımsız değerlendirme kurumlarınca denetlenerek sertifikalandırılmaktadır. Türkiye, gelen misafirlerin sağlığını önceleyen bir yaklaşımla sigorta sistemini de hayata geçirmiş olup, sistem başarılı bir şekilde işlemektedir." dedi.

Müberra Eresin: Türkiye güven oluşturan ülkelerin başında geliyor

TÜROB Başkanı Müberra Eresin ise, "Bu ayın sonuna kadar oldukça çok sayıda İngiliz turist Marmaris’e gelecekti. Turizm amaçlı olarak İngiltere’den İspanya, İtalya’ya gidişler kapalı. Sadece Türkiye’ye seyahat edebiliyorlardı. Bu yüzden İngiltere’nin bu kararı tekrar gözden geçireceğini düşünüyoruz" dedi

İngiltere’nin pandemi sürecinde Türkiye’ye uçuş trafiği başlatan ilk ülkelerden biri olduğunu hatırlatan Eresin, ‘’Bu son karar maalesef hayal kırıklığına yol açtı. Oysa ki Türkiye turizmde Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde başarı ile hayata geçirilen Güvenli Turizm Sertifikası, HES kodu gibi uygulamalarla Avrupa’da turizmde en fazla güven oluşturan ülkelerin başında geliyor. Bu konuda çok emek verdik. Otellerimiz, yeme içme mekanlarımız, turizme açık tüm mekanlarımız, seyahat acentelerimiz, tur otobüslerimiz neredeyse turizmle ilgili tüm hizmet alanlarımız belli standartlarda sertifikaya kavuşturuldu ve gerçekten bunun uygulamalarını da çok iyi şekilde hayata geçirdi. Bu uygulamalar hem ulusal hem uluslararası düzeyde otellerin gerçekten de güvenli yerler olduğu ve konaklama için gerekli tüm önlemlerin alındığı yönündeki olumlu algıyı da artırdı. Türkiye’den ülkelerine dönen İngiliz turistlerde de herhangi bir vakaya rastlanmadı’’ diye konuştu. 

Karar İngiliz turizmcilerde de hayal kırıklığı yarattı

İngiltere’nin kararının İngiliz turizmcilerde de hayal kırıklığı yarattığını anlatan Eresin, ‘’Çünkü hemen hepsinin sonbahar döneminde sezonun uzatılması yönünde planları vardı. Sözgelimi Marmaris’te jet2 Holidays bir program hazırlamıştı ve bu ayın sonuna kadar oldukça çok sayıda İngiliz turisti Marmaris’e getirecekti. Jet2 Holidays kısa süre önce Dalaman Havalimanı’na olan seferlerini artırmış ve Marmaris programına Kasım ayı sonuna kadar devam etme kararı almıştı. Diğer İngiliz şirketlerin de benzer planları vardı’’ dedi.



Bu Haber 03.10.2020 - 11:17:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hakkı demir 03.10.2020 - 08:12

    Bu açıklamaları yapanlar adeta paraya tapan bencil kesim. İnsanların sağlığı, yapılan manüpülasyonlar hiç umurlarında değil. Vaka sayısı günlük yüz bin olarak açıklansa bunlar aladağdan serin söylemlerde bulunup turist beklerler.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.