''Paket turda KDV yüzde 1’e düşürülmeli''

''Paket turda KDV yüzde 1’e düşürülmeli''
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, koronavirüs salgını sonrası turizmin normale dönme sürecinde büyük rol oynayacak olan seyahat acentelerine destek verilmesini istedi. Paket turda KDV’nin 2020 için yüzde 1’e, sonrası için yüzde 8’e düşürülmesi gerektiğini kaydeden Bağlıkaya, kriz ortamından çıkılıp toparlanma sürecine geçişin seyahat acentelerinin pazarlama atağı ile mümkün olacağını kaydetti.

Turizmi organize bir faaliyet olduğunu belirten TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, ‘’Konaklama hizmetinin varlığı, güzel bir doğa ve misafirperver hizmet turizm için ne yeterli ne de önceliklidir. Bu hususların her biri değerli ve önemlidir. Ancak insanları seyahate ikna edecek, sabit yatırımları organize bir ürün olarak onların ayağına götürüp sunacak olanlar seyahat acenteleridir.’’ dedi.

''Tesislerin ve uçakların dolması acentelerin pazarlama atağı ile mümkün''

Koronavirüs salgını sonrası insanların Türkiye gelmesinin bugünden yarına ve kendiliğinden olmayacağına dikkat çeke Bağlıkaya, ‘’Tesislerin dolması, uçakların tam kapasite çalışması, krizden çıkıp topalanma süresinin kısaltılması seyahat acentelerinin pazarlama atağı ile mümkündür.’’ ifadelerini kullandı.

''Destekler sadece şimdi değil, felaket sona erdikten sonra da devam etmeli''

Seyahat engeli kalktıktan sonra her türlü seyahat hareketinin başlatılması noktasında seyahat acentelerinin desteğe ihtiyacı olduğunu kaydeden TÜRSAB Başkanı, turizmdeki krizin bitişinin seyahat engelinin ortadan kalkmasıyla değil, turizmin yeniden başlayıp verimli sayılara ulaşılmasıyla biteceğini söyledi. Bağlıkaya, ‘’Bunun için turizme ilişkin desteklerin şimdi değil, felaket sona erdikten sonra da sürmesi çok önemlidir. Hatta belki de şimdikinden daha da önemlidir. (...) Kriz sonrasına pazarlama atağına kalkabilmeleri için seyahat acentelerine destekler ve teşvikleri verilmeli ve bunlar şimdiden ilan edilmelidir.’’ dedi.

''Paket turda ve turistik kara yolu ulaşılımında KDV yüzde 1’e indirilmeli''

Seyahat acentelerinin ürünlerine ve bu ürünleri oluşturan hizmetlere uygulanan KDV’nin düşürülmesinin akla ilk gelen teşvik olduğunu söyleyen Firuz Bağlıkaya, ‘’Paket ur KDV’sinin 2020 için yüzde 1’e, kalıcı olarak yüzde 8’e; seyahat ürünü olarak uygulanan tarifesiz turistik kara yolu taımacılığının KDV’sinin 2020 için yüzde 1’e ve kalıcı olarak yüzde 8’e düşürülmesi önemli bi katkı sağlayacaktır. Pazalama faaliyeti kapsamındaki yurt dışı harcamalarının tanıtım teşvikleriyle desteklenmesi, yurt içinde paket tur sözleşmelerinden damga vergisi alınmaması; seyahat acentesi olmayan internet sitelerinin turizm ürünü pazarlaması faaliyetlerinin engellenmesi, seyahat ürünleri için tüketicilere cazip tatil kredisi sağlanması, kedi kartı sayılarının arttırılması ciddi fayda sağlayacak teşviklerdir.’’ şeklinde konuştu.



Bu Haber 20.04.2020 - 15:24:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.