TÜRSAB Başkanından uyarı: Dolandırıcılığa kapı aralıyor!

TÜRSAB Başkanından uyarı: Dolandırıcılığa kapı aralıyor!

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, seyahat acenteleri dışındaki kişi ve kurumlarca turizm amaçlı kiralanan villa, apart ve dairelerin birçok sorunu beraberinde getirdiğini ve dolandırıcılığa kapı araladığını açıkladı.


Turizm amaçlı kiralanan villa, yazlık, apart ve daireler turizm sektörünün yine gündeminde.

Konuyla ilgili açıklama yapan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, faaliyetin tüketiciye turizm amaçlı konaklama hizmeti sunmak olduğu için Borçlar Kanununda düzenlenen kira ilişkisi çerçevesinde değerlendirilemeyeceğine dikkat çekti. Kiralamaların yazlık bölgelerde gerçekleştiğini ve tatil amaçlı konaklama hizmeti amacıyla yapıldığını kaydeden Bağlıkaya, hizmetin seyahat acentelerine münhasır bir faaliyet olduğunu ve bu nedenle hizmeti icra eden kişilerin seyahat acente belgesi alma zorunululuğu bulunduğunu ifade etti.

''Dolandırıcılığa kapı aralıyor''

Seyahat acenteleri dışında kişiler ve esnaflarca yapılan bu belgesiz faaliyetin birçok sorunu bir araya getirdiğini ve dolandırıcılığa da kapı araladığını kaydeden Bağlıkaya, ''Diğer yandan, konaklama hizmeti alan kişilerin İçişleri Bakanlığı’na bildirilmemesi de daha önce yaşandığı üzere birçok güvenlik konusunu ve belirsizliği de beraberinde getirmektedir." ifadelerini kullandı. Bağlıkaya, söz konusu belgesiz faaliyetleri kanundan doğan hak ve yetkileri çerçevesinde ilgili makamlara bildirmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.



Bu Haber 03.08.2020 - 08:15:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Aysegul korkmaz 04.08.2020 - 09:17

    Tura turizmden belgeli tur satın aldık bır yıldır paramızı geri alamıyoruz bence bunların peşine düşün bunlarda belgeli dolandırıcı

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.