O acenteci konuştu: Anı Tur'un başına gelen benim de başıma geldi

O acenteci konuştu: Anı Tur'un başına gelen benim de başıma geldi

İzmir’de yüzlerce tatilcinin mağdur olmasına neden olan Esila Tur’un sahibi Ramiz Aysel TurizmGüncel’e açıklamalarda bulundu. Aysel, 'Anı Tur'un başına gelen benim de başıma geldi' dedi.


TurizmGüncel

‘Tamamını ödeyeceğim’

İzmir’de bayram döneminde ortaya çıkan tatilci mağduriyetleriyle ilgili TurizmGüncel’e açıklama yapan Esila Tur’un sahibi Rami Aysel, dolandırıcılık yaptığı iddiaları kesin bir dille reddetti. Türkiye’den ayrılmadığını ve mağdurların parasının tamamını ödeyeceğini belirten Ramiz Aysel, ‘’20 yıllık bir seyahat acentesiyiz. Kurulduğumuzdan bu yana kasamıza 25 trilyon para girdi. Dolandırıcılık yapsak o zaman yapardık.’’ dedi.

‘6 aydır sıkıntı yaşıyoruz’

Mağdurların tamamıyla görüşme halinde olduğunu ve şirketi pazartesi açacağını ifade eden Aysel, ‘’Ben avukatım şu anda bankalardan iadeleri yaptırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Şirketimiz son 6 aydır sıkıntı yaşıyor. Ülkedeki ekonomik koşullar ve dövizdeki durum bizi zora soktu. Sıkıntı yaşıyorduk ama turlarımızı da çıkarıyorduk. Nisan ve mayıs aylarında 92 tane tur düzenledik. Yaşadığımız mali sıkıntıdan dolayı rehber bulmakta da sıkıntı yaşıyorduk.’’ şeklinde konuştu.

‘Banka hesaplarımız bloke oldu’

Mağdur olan tatilcilerin ödemelerinin hepsini bir anda yapmalarının mümkün olmadığını söyleyen Ramiz Aysel, ‘’Banka hesaplarımızda 270 bin liralık bloke var. Blokeler bi çözülsün bütün sorunları çözeceğiz. Arabamı bile satacağım ama mağdurların parsını ödeyeceğim. 28 Haziran’da turu olan müşteri mağdurum diyor. Daha tura günler var. Ben mağdurların hepsiyle konuşuyorum. Kaçmadım ve mağdurlarla görüşüyorum. Bugün bile 30-40 kişiyle görüştüm. Geçtiğimiz yılın ekim ayında da aynı sıkıntıyı yaşadım. 480 kişiyi gönderemedik, 3 ay içinde ödemelerini yaptık hepsinin.’ dedi.

Ramiz Aysel devamında, şunları söyledi:

‘İş Bankasına 130 bin lira ödeyerek iade yaptım’

İş Bankası ile 12 yıldı çalışıyorum. Oraya 130 bin lira borçlandım, ödemleri yapıyorum. Dolandırıcı diyenlerin hepsine dava açacağım. Dolandırıcı olsam burada olmam. Pazartesi günü ofisimiz de açılacak. Kapalı olmasının nedeni müşterilerin personelimizi tehdit etmesi. Turları ödeyenlerin yüzde 80’i kredi katıyla ödemiş. Bankalar iade edip bizi borçlandırıyor. İş bankası beni 130 bin lira borçlandırdı. Altımdaki arabayı da satacağım.

Anı Tur’un başına gelen bizim de başımıza geldi’

Biz İzmir’de en çok GAP turu yapan şirketiz. Anı Tur’un başına gelen şeyler bizim de başımıza geldi. Şu ana kadar 37 kişiye iadesini yatım. Ama bunlar zaman alıyor. Şirket 1999 kuruluşlu ve tam 20 yıllık. Geçen sene binlerce insanı tatile götürmüş bir şirket. Düşenin dostu olmaz ama ben ekim ayında olduğu gibi yine bu sorunu da çözeceğim. Geçtiğimiz ekim aynda mağdurlara 640 bin TL ödeme yaptım.



Bu Haber 12.06.2019 - 18:08:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Sebahat Dağıstan 08.12.2021 - 12:41

    Arabamı bile satacağım ama mağdurların parasını ödeyeceğim diyorsunuz ya yalan söylüyorsunuz 3 sene oluyor benim 250 Euro paramı ödeyemediniz siz resmen dolandırıcısınız yazık size haram olsun gözünüze dursun ben emekli bir kişiyim ödeyin paramı dürüst olduğunuza inanayım

  • Sebahat Dağıstan 08.12.2021 - 12:36

    Arabamı bile satacağım ama mağdurların parasını ödeyeceğim diyorsunuz ya yalan söylüyorsunuz 3 sene oluyor benim 250 Euro paramı ödeyemediniz siz resmen dolandırıcısınız yazık size haram olsun gözünüze dursun ben emekli bir kişiyim ödeyin paramı dürüst olduğunuza inanayım

  • Sebahat Dağıstan 22.11.2021 - 06:31

    Hepsini ödeyeceğim dediğiniz midilli tur ücretim 3 yıl olmasına rağmen hala ödenmedi 250 Euro dolandırıcılık sahtekarlık değilmi bu yaptığınız hiç aranmadım bile muhatap bile yok yazıklar olsun ben helal etmiyorum buralara ahirette de gözünüze dursun

  • Abdullah Özkan 27.02.2021 - 10:06

    Büyük gap turuna katılmak için paramı yatırmama rağmen ,ne hizmet alabildim, ne de paramı iade etmedi. Tüketici hakem heyetide beni haklı bulmasına rağmen yine paramı iade etmedi. Şimdi dolandırıcılıkla ilgili olarak hukuk mücadelesi başlatacağım. Esila tur Cemka seyahat acentesinin sahibi Ramiz Aysel 2019 da turmağduru oldum ,benide dolandırdı.

  • Abdullah Özkan 27.01.2021 - 04:08

    Esila tur sahibi Ramiz aysel benim de 2019 yılında esila tur ile büyük gap turuna katılmak için ödemiş oldüğum 3400 tl ücretimi iade etmedi mağdur oldum. Tüketici hakem heyetinden de haklı bulunup paramin iade edilmesi gerektiğine dair karar cıkmasına raımen iade etmemiştir.

  • Haldun özkayagan 06.08.2019 - 07:53

    11.08.2019 tarihli gap turu aldim 4700 tl paramı geri verin ramiz bey Allahtan korkmuyormusun

  • Tülay Uncuoğlu 08.07.2019 - 08:20

    Parayı almak için küfretmek ya da kapınıza mı dayanmak gerekiyor, anlamıyorum, ben küfredenem kapınıza da dayanamam insanca alın terimle kazandığım yaklaşık bir yıldır gasp ettiğiniz paramı istiyorum, lütfen gereğini en kısa sürede yapınız, bekliyorum para iademi????????????

  • Tülay Uncuoğlu 08.07.2019 - 07:45

    Hala bekliyorum Ramiz bey , bir an önce paramın iadesini istiyorum, neredeyse bir sene oldu, birazcık inancınız varsa paramı en kısa sürede ödeyin, ödemezseniz tüm beddualarım üzerinize olsun, sizden , en sevdiklerinizden çıksın acısı, bir kaç gün içinde ödemenin yapılmasını bekliyorum ????????????, sadece siz zor durumda değilsiniz bunuda unutmayın...

  • Osman Burhan ONAT 01.07.2019 - 11:08

    Iyi niyetinden bahsediyorsun...2 aydır...bugün yarın ödeme yapacağım diyorsun...şimdide telefonlardan kaçıyorsun...sana son ihtarim.. eğer sahtekar damgası yemek istemiyorsan..verdiğin...ödeme sözünü yerine getir..Kesinlikle paramı yedirmem....sana son ihtarım.....señi bir daha aramayacağım.. akilli ol...//DATÇA

  • Tülay Uncuoğlu 30.06.2019 - 01:38

    Doğru değil söylediği ben geçen yıl ekim ayı mağduruyum bir kuruş almadım, paramı ödesin yine buradan bildiririm, hakem heyetinin kararı var zahmet edip cevap bile vermedi avukatıma mecburen icra takibi yapılıyor ama ulaşmak ne mümkün, Ramiz ben dürüst iseniz ödememi yapınız ben de geçen yılki mağduriyetimi telafi etti diyeyim bilgilerim sizde mevcut, bekliyorum????????????????

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.