Ersoy’dan ‘Kendisine arazi tahsis etti’ iddiasına yanıt

Ersoy’dan ‘Kendisine arazi tahsis etti’ iddiasına yanıt

Bakanlığın 2023 Bütçe Sunumunda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin sorularını yanıtlayan Kültür ve Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlık tarafından Ersoy Otelcilik’e tahsis edilen Bodrum-Türkbükün’deki 25 bin metrekarelik araziye ilişkin açıklamalarda bulundu.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin sorularını yanıtladı.

TBMM Meclis üyesi Barış Atay Mengüllüoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, kendisine ait Ersoy Otelcilik’in Türkbükü'nde yapacağı 5 yıldızlı tatil köyü projesine 25 bin metrekarelik orman arazisinin dahil edilmesine onay verilmesine ilişkin iddiaları gündeme getirdi.

Mengüllüğü yaptığı konuşmada, “Bir turizmci olarak bütün yatırımı turizme yaptığınız doğru ama bu yatırımlardan bir kısmını da kendi şirketiniz üzerine yaptınız. Bodrum'da önce aldığınız holdinge devretmek üzere bir otel arazisini genişletmek için kendi Bakanlığınıza 115 bin metrekare genişleme için başvurdunuz, 2,5 milyar lira da teşvik aldınız, ben bunu teknik olarak merak ediyorum nasıl olduğunu. Yani iş insanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a başvuru yapıyor sonra bu karşınızageldiğinde “Bu da kimmiş? Aa, benmişim!” diye kendi başvurunuzu mı onaylıyorsunuz? Yani mesela, şöyle düşünmediniz mi hiç Bakan olarak?” şeklinde konuştu.

"Benim dönemimde yapılmadı"

Bakan Ersoy ise tahsisin kendi döneminde değil 2012 yılında onaylandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Barış Atay Mengüllüoğlu, ne demiş? O da bir ithamda bulunmuş: ‘Üzerinde otel yapılmış olan tahsise sahip bir firmanın -benim firmam tarafından- satın alınmasına Bakan olarak kendi kendinize nasıl oy veriyorsunuz?’ Yani şimdi, asıl işlem burada yerin tahsisi ise 2000 yılında yapılmış, otel 2010’da hizmete girmiş, firmanın hisse devri 2020’de olmuş. Şimdi, benim Bakan olarak kullandığım bir takdir yok, hiçbir şey yok, anlatabiliyor muyum? Bunun, benim Bakan olmamla, olmamamla ne alakası var? Bir firma gidip başka bir firmanın hisselerini satın alıyor; tamamen ticari bir işlem. Bunu sanki böyle şaibeli bir işlemmiş gibi göstermenin mantığını anlamıyorum.

Bir iddiası daha var, belki onu iddia etmiştir, o otele 25 dönüm ek tahsis alındığıyla ilgili. Bakın, ben bunu daha önce basında da söyledim, birkaç yerde de söyledim, size de tekrar söyleyeyim: O otele ek tahsis verilmesinin uygun görülmesiyle ilgili işlem benim dönemimde değil, 2012 yılında onaylanmış; bunun belgesinin fotokopisi de yanımda, istiyorsanız verebilirim. O zaman ben Bakan değildim, ayrıca ben o firmanın sahibi de değildim yani o firmayı bizim satın aldığımız yıl 2020. O yüzden, o ithamı da netleştirmiş olalım.”



Bu Haber 18.11.2022 - 09:44:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.