Erkan Yağcı: Pandeminin ardından şimdi de maliyetlerle sınanıyoruz

Erkan Yağcı: Pandeminin ardından şimdi de maliyetlerle sınanıyoruz

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, turizminin geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundu.


Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2022 yılı 2. Kahvaltılı Toplantısına katılan AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Antalya'da turizmin geleceği hakkında konuştu.

Sektörün pandeminin ardından şimdi de enerji ve gıda maliyetleri ile sınandığını söyleyen Yağcı, maliyetlerin iyi yönetilmesi gerektiği bir dönemde olduklarına dikkat çekti.

"Türkiye'nin turizm potansiyeli sorunları çözmek için yeterli"

Ukrayna-Rusya krizinin sorun olup olmadığı hakkında konuşan Yağcı, turizm sektöründe sürekli sorunlar olduğunu söyleyerek Türkiye’deki turizm potansiyelinin bu sorunları çözmek için yeterli olduğunu ifade etti.

2022 yılında ertelenmiş tatil taleplerinin çok hızlı rezervasyona döndüğüne dikkat çeken Erkan Yağcı, bu nedenle İngiltere’nin ön plana çıkacağı bir sezon olacağını söyledi. Antalya’ya gelen erken rezervasyonlarda öncü ülkenin İngiltere olduğunu belirten Yağcı. “Antalya'da temel iki pazar var, Almanya ve Rusya. Üçüncü kaynak pazarımız İngiltere olmalı. Bunun için en uygun ülke olduğunu düşünüyorum. Şu an Antalya'ya gelen erken rezervasyonlarda öncü ülke İngiltere.” şeklinde konuştu.



Bu Haber 17.02.2022 - 10:07:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.